De beste wensen voor 2009

  • ± 1 minuut

Namens Blue 2 Blond wens ik één ieder een gelukkig en gezond 2009. Zelf was ik tijdens de jaarwisseling in Rotterdam, waar ik het vuurwerkspektakel op de Erasmusbrug mocht aanschouwen. Het was koud genoeg, maar in combinatie met optredens van Estelle en Ilse de Lange was het zeker de moeite waard.

Korte terugblik op 2008

Het jaar 2008 is voor mij als persoon en ook ondernemer zijnde succesvol verlopen. In februari 2008 heb ik een leuke stage af mogen sluiten, welke ik in Eindhoven gevolgd heb. Daarna ben ik weer naar het noorden verhuisd voor de resterende deel van de studie Mens & Informatica, waarna ik alle zeilen bij heb gezet om begin 2009 te kunnen afstuderen.

Mijn vakantie met vrienden was in 2008 vernieuwender dan ooit. In een kort tijdsbestek hebben we de Zwitserse Alpen bewandeld, in de sneeuw op ruim 3300 meter gezeten, Milaan en Monaco bezocht, een glimp opgevangen van de Pyreneeën en de zuidwest kust van Frankrijk aangedaan om onze vakantie ontspannen te eindigen.

Als ondernemer heb ik enkele nieuwe klanten mogen verwelkomen en was ik meer in het openbaar vervoer te vinden dan in 2007. Dit in verband met overlegmomenten voor opdrachten en het werken op locatie bij bedrijven. Dit heeft me onder andere in steden als Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Tilburg gebracht.
Daarnaast heb ik de laatste hand kunnen leggen aan een nieuw functioneel en gebruiksvriendelijk Management Systeem welke ingezet zal worden voor zowel CMS doeleinden als voor alternatieve webapplicaties.

Vooruitblik en voornemens 2009

Ook in 2009 hoop ik bedrijven uit verschillende branches te kunnen voorzien van toegankelijk­e en duurzame frontend websites in combinatie met een backend op maat en hoop ik ook mijn bedrijfsactiviteiten op een duurzame wijze voort te kunnen zetten. Dit jaar zal echter ook in het teken staan van afstuderen. Het vinden van een geschikte huurwoning zal de grootste invloed hebben op de exacte aanvang van de afstudeerstage. In elk geval staat maart gepland als beginmaand.

Door de afstudeerperiode zullen eventuele opdrachten tussen februari en juli een langere looptijd hebben. Exacte plannen na het afstuderen staan voor mij nog niet vast, wel staat het vast dat ik voor onbepaalde tijd part-time dan wel full-time actief blijf als freelance (web)programmeur. Het persoonlijk contact met bedrijven, het ontwikkelen van duurzame websites en het uitbuiten van verschillende webmogelijkheden en ontwerp principes zullen mij niet snel vervelen!