Nuon bootstrap webapplicatie

logo

Een handvol jaren terug heb ik voor de Sales Force afdeling van Nuon in fases een administratieve tool mogen schrijven. Hierin werd bij aftrap kilometers, uren en sales genoteerd. Na een excel fase, is dit vervangen door SOAP koppelingen naar bijvoorbeeld Randstad en Payroll Select. Deze tool is door aanvullende wensen uit zijn voegen gegroeid en was bovendien gebouwd in een mobiel-loos tijdperk waarin de term responsive webdesign nog weinig te vinden is. Om laatste genoemde redenen was een upgrade van de administratie webapplicatie onvermijdelijk.

Lees verder
Opdrachtgever:
Nuon Sales Force
Talen:
html, css, javascript, php, ajax, REST, SOAP
Oplevering:
Lente 2017

De vorige Nuon Sales Force editie was reeds voorzien van aanvullende modules. Ten opzichte van die versie heeft er vooral responsive/Bootstrap als ook een PHP7 + PDO upgrade plaatsgevonden, en is het systeem voorzien van een uitgebreidere rollenverdeling, waarbij de rollen niet enkel via bitmask/bitwise permissions verdeeld kunnen worden, maar er ook per module aangegeven kan worden welke rechten/mogelijkheden er zijn.

Doordat men bovendien meerdere rollen/gebruikersgroepen toegewezen kunnen krijgen, is het systeem, de rechten en mogelijkheden door Nuon zelf te beheren. Via een content-database kunnen aanvullende pagina's worden gepubliceerd binnen de afgeschermde omgeving en kunnen nieuwe modules en daarmee gemoeide rechten eenvoudig nieuw toegevoegd worden.

Aanvullende modules

Naast de eerdere kalendermodule (inmiddels op fullcalendar basis) als ook borg/declaratie module, is men via een export-module zelf in staat om exports samen te stellen binnen overzichtsschermen (uren, sales, kilometers, bonus, borg, weekafsluiting) naar keuze.

Door een wetswijziging was de bonus/borg afhandeling reeds gewijzigd, waardoor borg niet meer op de loon zou worden ingehouden, maar de mogelijk in te houden borg op basis van verworven bonussen, door de applicatie verrekend worden en via de SETU gestandaardiseerde TimeCards (HR-XML), geprogrammeerd in SOAP, doorgestuurd worden naar uitzendbureau's.

De tool is tevens voorzien van onze Wiki-module en een vakantie-module, waarin gewenste feestdagen ingevoerd kunnen worden, die naar wens bepaalde data kan blokkeren om te voorkomen dat hierop uren of sales geschreven kunnen worden.

Persoonlijke PDF bestanden

Per week krijgen medewerkers een mail met verwijzing naar klaargezette PDF documenten. Hierin vindt men onder meer hun gereden kilometers en bijbehorende kilometervergoeding terug. In een tweede document, staan gewerkte uren, gemaakte sales en verworven bonussen. De PDF documenten worden on the fly, via dompdf, gegenereerd.

Bekijk overige HTML to PDF voorbeelden

Doorontwikkeling

Deze upgrade staat niet synoniem voor stilstand. Vanuit Nuon zijn er aanvullende wensen om meer vanuit een centrale plek te gaan registreren en vast te leggen. Enkele voorbeelden zijn een wagenpark module naast de bestaande hardware-module (waarin telefoon/ipad bezit wordt bijgehouden), als ook vakantie aanvraag module en automatische uitbetaling van borg bij inlevering van de borgspullen (denk aan auto, ipad of kleding van de zaak).