Zoeken op Blue 2 Blond

Responsive via Bootstrap CSS programmering

Bootstrap LogoBootstrap is een mobile-first CSS framework om tot responsive websites/applicaties te komen. In 2011 samengesteld door Twitter op basis van best practices. Dit neemt tijdens de bouw al snel vele zaken uit handen, waardoor voornamelijk op HTML of templating gefocussed kan worden door bijvoorbeeld front-end of back-end programmeurs. Zogenaamde simplistische prototypes of pilots kunnen hiermee snel worden opgezet, en waar nodig kan er maatwerk CSS ofwel styling bovenop worden gebouwd.

Bootstrap voordelen en pluspunten

Doordat het vooral programmeurs in staat stelt zelf strakke simplistische sites op te zetten, heeft Bootstrap het stigma de oorzaak te zijn van de 13 in een dozijn websites. Dit kritiek-punt is niet per definitie terecht. Bovendien heeft het vele voordelen:

Nadelen en minpunten van Bootstrap

Je weet nu wat Bootstrap is en waarom je Bootstrap zou moeten gebruiken. Echter, Bootstrap heeft ook kanttekeningen. Feit is dat Bootstrap niet voor elk project een goede basis of oplossing is. Een gemiddelde website heeft geen baat bij het Bootstrap CSS framework als basis.

Gebruik van Bootstrap is dus een afweging en zal afhankelijk zijn van de vormgeving van het project/website. Ook voor bestaande sites, kan het een betere uitkomst zijn om maatwerk CSS tbv responsive versie in te zetten.

Externe (doe het zelf) links