Hypotheek aanvragen

logo

Hypotheek-aanvragen.nl werd in een nieuw jasje gestoken door Vormal, waarbij het door Jeroen.com geoptimaliseerd werd voor zoekmachines. De technische optimalisatie en realisatie is bij mij neergelegd. De werkzaamheden zijn in Eindhoven op locatie uitgevoerd.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
Jeroen.com te Eindhoven
Vormgeving:
Vormal Vormgeving & Visualisatie te Eindhoven
Talen:
xhtml, php, css, javascript
Oplevering:
Zomer 2009

Hypotheek-aanvragen.nl 2007

Het nieuwe ontwerp, vormgegeven door Vormal, moest eerst omgezet worden. Dit heb ik in semantische html gedaan om de flexibiliteit tegemoet te komen. Voorbeeld van de geslicede versie.

In opdracht van Jeroen.com moesten vervolgens ruim 100 pagina's worden omgezet naar de nieuwe html-opzet. Hiervoor heb ik een spider geschreven die per pagina de titel, metatags, het menu (welke in de vorige versie uit afbeeldingen bestond) en de teksten filterde en op de juiste positie plaatste in de nieuwe html-document. De url-structuur en ook de broodteksten van de verschillende webpagina's moest bij dit proces onveranderd blijven, om een daling van de website in de zoekmachines te voorkomen.

Vervolgens is er speciaal voor deze website een op tekst gebaseerde CMS geschreven waarmee pagina's eenvoudiger beheerd kunnen worden en er voor wijzigingen geen FTP- of andere uploadprogramma's aan te pas hoeven te komen.

Modulair Content Management Systeem

Om uitbreidingen en aanpassingen op een meer laagdrempelige wijze mogelijk te maken, heeft hypotheek aanvragen uitgekeken naar een nieuw CMS. De conversie heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de website draait nu -anno 2009- dan ook op de nieuwste CMS versie met ondersteuning voor subsecties binnen de website.