Afbeelding-rijke sfeerwebsite die ook nog eens snel is

Afbeelding-rijke sfeer­website die ook nog eens snel is

Regge Tegels is altijd op zoek naar bijzondere vloeren en tegels om u het beste van het beste te kunnen bieden! "Wij kijken verder dan de standaard".

Ondanks de verschillen in branche is de laatste stelling één waar we ons mee kunnen identificeren. Dagelijks worden er vele websites gelanceerd, pagespeed is nog zelden onderdeel van het DNA van een platform of webbureau.

Omdat deze website voorzien ging worden van veel afbeeldingen en slideshows danwel carousels, werden we ingehaakt om dit te kunnen waarborgen. Net als onze vorige inspiratievolle case, was de transitie naar een betere score al een feit.

Technische SEO

Wanneer je de cijfers uit de vorige case indrukwekkend vond, deden we er in deze case een schepje bovenop.

4085 pagina's verwijderd

Wie verwijdert nou ruim 4000 pagina's bij een website migratie? Wij dus, met voorbedachte rade. Ook hier bleek binnen deze specifieke Wordpress omgeving allerlei onnodige pagina's gegenereerd te worden, die in XML sitemaps (speciaal bedoeld voor Google) werden geplaatst.

Dit werd vooral veroorzaakt door tags die hun eigen pagina kregen, als ook elke afbeelding die een eigen pagina kreeg. Bij verhuizing naar het LightBolt CMS bleven er ongeveer 680 zinvolle pagina's over, zoals collecties, merken, types per merk en inspiratie. Dat betekent dat er voorheen erg veel ruis was.

Verbeterde pagespeed score

Oude situatie

Nieuwe situatie

De verbeterde website pagespeed metrics

 • First Contentful Paint
  van 2.4 naar 1.4 seconden, factor 1,7 verbetering;
 • Speed Index
  van 6.2 naar 1.5 seconden, een factor 4 verbetering;
 • Largest Contentful Paint
  van 5.4 naar 1.8 seconden, een factor 3 verbetering;
 • Time to Interactive
  van 14.7 naar 3.6 seconden, een factor 4 verbetering;
 • Total Blocking Time
  van 2240ms naar 80ms, een factor 28 verbetering;
 • Cumulative Layout Shift
  van 14,3 naar 0,55%, een ruime factor 26 verbetering.

De algehele PageSpeed Insights score ging van 31% naar 98%.

Performance verbeteringen

De startsnelheid van de vorige website was al in goede conditie. Dit zagen we ook terug in de veldgegevens, welke echte gebruikersdata bevat. De website voldeed zelfs aan Core Web Vitals. Aangezien pagespeed en technische UX verder gaat dan een select groepje metrics, lag er ook nog een uitdaging in afbeeldingen en third parties.

Ook die uitdaging wisten we te tackelen, bewijst onderstaande grafiek. Hierin zie je de verdeling van aantal mobiele pageviews (in Google Chrome) over verschillende laadtijden (van 0 naar hoogste) in een vergelijking tussen februari 2021 (voor de migratie) en april 2021 (na de migratie).

Voorheen was het slechts 72.7% dat een goede Page Load ervaring had. Na de migratie die in de 2e helft van maart plaats vond, is dat ruim meer dan 90%. Of andersom beredeneerd: de groep mensen met een middelmatige of slechte ervaring is 5.9 maal zo klein geworden.

Het zwaartepunt (Google gebruikt voor Core Web Vitals bijvoorbeeld het 75e percentiel) is van 2.5 naar 1.2 seconden gegaan.

easy-start.svgHeeft jouw site ook last van third parties?

En denkt je huidige webbureau dat er geen verschil meer gemaakt kan worden? Zet met ons je UX en conversie weer op nummer 1.

Neem contact met ons op

Waar we weliswaar een eigen chatbot hebben gebouwd voor optimale website snelheid, gebruikte Regge Tegels een chatbot oplossing van Trengo. Naast een privacy compliant cookie-implementatie via onze eigen cookie-notice constructie (ook vanwege snelheid), hebben we de Trengo chat dusdanig onder handen genomen dat met behoud van functionaliteit, er geen impact meer is op snelheid of UX. Dit wordt bevestigd door de eerdere grafiek.

Andere cases met vergelijkbare pagespeed verbeteringen:

Website:
regge-tegels.nl
Oplevering:
maart 2021
Vormgeving:
Bakker Ontwerp te Sneek
Teamleden:
Erwin HofmanJohan devblue.nlKarlijn Löwik