Uit analyse van ruim 4 miljoen websites, blijkt de performance score mediaan ruim onvoldoende te zijn: slechts een score van 41% wordt er behaald.
De werkelijk ervaren snelheid van websites, is door de Chrome webbrowser ineens toegankelijk geworden. Niet alleen door de website snelheid te controleren in PageSpeed Insights, maar ook door direct te zoeken in de Chrome User Experience Report, afgekort tot CrUX.
Uit een analyse zoals gepubliceerd op httparchive.org, blijkt uit dit CrUX report de performance mediaan ver ondermaats te liggen. Deze performance score betreft 41%, zoals te zien in onderstaande screenshot.
Performance is een belangrijke factor
De performance van een website is om verschillende redenen een belangrijke factor. Het heeft directe impact op de conversie als ook vertrouwen van een website. Andere metrics waar de performance invloed op heeft:
- Bouncepercentage
Doet je website er te lang over om te laden, dan zal men snel terugklikken naar de zoekmachine resultaten (SERP) om verder te zoeken naar alternatieven; - Time on Site
Alhoewel een lang ladende website er voor zorgt dat men sneller op de pagina blijft, zal men er ook sneller voor kiezen de website vervolgens weer te verlaten. Dit komt de totale Time On Site niet ten goede; - Pages per Session
Ook hiervoor geldt dat des te langer de laadtijd of des te slechter de performance voor individuele pagina's, des te minder pagina's men zal bezoeken binnen dezelfde website en bezoekers sessie.
Niet alleen langzaamste websites zijn de dupe
Terwijl de "Speed Update" van Google al impact zal hebben op de langzaamste webpagina's binnen hun niche, zal de performance indirecte invloed hebben op de ranking, gezien bovenstaande volgens SEMrush belangrijke factoren.
Ook je conversie -en in het geval van een webshop dus omzet- is de dupe van een slechte pagespeed en performance. Een paar statements:
- Eén seconde langzamere website, betekent 11% minder pageviews;
- Eén seconde langzamere website, betekent 7% minder conversie;
- Eén seconde langere laadtijd, kan 1.6 miljard dollar omzetderving als gevolg hebben voor Amazon.
Meer feiten in een infographic zijn te vinden op HubSpot.
Lager dan de performance mediaan
Scoor je lager dan de performance mediaan, of scoor je nog in de oranje zones? Dan is er werk aan de winkel. Probeer in ieder geval 10 tot 20% sneller te zijn dan je online concullega's, om deze performance budgetten te bespreken met alle partijen die betrokken zijn bij de website.
Alhoewel HubSpot op de hoogte lijkt te zijn van de noodzaak van optimale performance score, en ook Wix claimt hun websites nog sneller te laden, lijken ze nog geen daad bij woord te kunnen voegen. Ondanks de theoretische kennis, scoren ze ondertussen namelijk met 10% en 17% namelijk ver ondermaats, zelfs ten opzichte van de performance mediaan van 41%.
Groene cijfers
Ben je voorstander van meer omzet, of wil je beter scoren in zoekmachines zoals Google? Kies dan een systeem dat reeds in de basis voor een optimale score kan zorgen. In combinatie met een juiste hosting-partner voor de puntjes op de i, hoeft een pagespeed en performance optimale website geen (arbeidsintensief) traject meer op zichzelf te zijn.
Meer weten of hulp benodigd? Lees mijn andere blogs of neem contact met me op.