Blue 2 Blond als eerste webbureau op platform Goed Inkopen Noord

  • ± 1 minuut

Als Blue 2 Blond zijn wij ontzettend trots om als enige webbureau op platform Goed Inkopen noord te staan. Zoals de naam van het platform al suggereert, weet je zeker dat je bij ons terecht kunt voor een groene en inclusieve website.

Hoe hebben wij dit voor elkaar gekregen?

Naast jarenlange ervaring binnen Blue 2 Blond hebben wij ons van het begin af aan al gericht op het verduurzamen van het internet. In ons geval groene websites bouwen.

Door supersnelle websites te maken, wat al fijn is voor de klant en gebruiker, zorgt dit er ook voor dat er minder stroom/datagebruik benodigd is. Om een site op te vragen.

Naast supersnelle websites kiezen wij er uiteraard voor om gebruik te maken van groene hosting. Dit omdat wij weten dat de ICT-sector verantwoordelijk is voor 8% van het energieverbruik.

Hoe groen zijn jullie websites?

Ons streven is om websites tot wel 80% duurzamer te maken dan een gemiddelde site. Dit overigens ook zonder extra kosten in kaart te brengen, omdat wij het belangrijk vinden en het helemaal niet moeilijk is.

Hoe werkt dat dan? Zo’n groene website?

Boven op het gebruik maken van groene hosting zijn er verschillende technieken die wij toepassen. Door gebruik te maken van server side caching is er voor onze sites minder airco en onderhoud nodig. Dit zorgt er ook weer voor dat de websites een groter aantal bezoekers op hetzelfde moment aan kan.

Wanneer wij een potentiele klant spreken pitchen wij ook altijd een dark-mode. Generatie Z is er überhaupt al helemaal dol op, zoals je weet worden bijna alle applicaties tegenwoordig uitgerold met een dark-mode en is het gebruik daarvan ook aanzienlijk hoog. Naast het feit dat het gebruiksvriendelijk is, kost het ook 63% minder van de accu van het toestel.

Het animeren van web animaties gebeurt bij ons op een manier waardoor het soepeler loopt en dus ook gebruiksvriendelijker.

We beperken het aantal Javascript dat wordt gebruikt op de website, om de CPU minder te belasten, dus minder stroomverbruik.

Trots op onze klanten

Naast het aanbieden van onze diensten is het misschien nog wel belangrijker dat hier animo voor is. Gelukkig blijken er veel bedrijven bezig met verduurzaming. Chapeau aan hen.

Om meer te weten te komen over het maken van een groene website kan je onze blog hierover lezen.