Wordpress auto lease portal

logo

Voor een auto lease instantie, heeft Meceda de website traject van A tot Z verzorgd. Hierbij is gebruik gemaakt van Wordpress. Meest bekende tabel binnen Wordpress is de wp_posts, met wp_posts_meta voor -de tabelnaam verklapt het al- meta data. Auto's werden opgeslagen in wp_posts als type 'car', aanverwante data zoals kilometerstanden, bouwjaar, brandstof en transmissie werden opgeslagen in de tabel wp_posts_meta. Na eerder een stand alone import script gereviseerd en verbeterd te hebben, welke data ontvangt van Hexon, als ook een leaseprijs calculator/berekening te hebben opgezet, moest de zoekmodule onder handen worden genomen. Standaard werd gebruik gemaakt van een veelvoud aan JOINS welke soms exacte data, soms ranges en soms overeenkomstige data moest filteren middels de SQL LIKE clausule.

Lees verder
Vormgeving en uitbesteder:
Meceda te Assen
Technieken:
Wordpress, php, mysql
Oplevering:
Winter 2016

Hier begon de standaard Wordpress omgeving in combinatie met ongeveer 5.000 auto's parten te spelen, waarna ik een flat-table in het leven heb geroepen, welke ééndimensionaal enkel de data per auto opslaat waar op gefilterd zou moeten worden. Elk kolom is dus tevens voorzien van een index, welke in niet-technische taal vergeleken mag worden met een soort boekenlegger voor de database.

Dit betekende dus dat in het import-proces, voor elke nieuwe wp_posts met type 'car' en aanverwante add_post_meta, er tevens een record toegevoegd moest worden in de flat-table om te zorgen dat deze te allen tijde up-to-date is.

Wordpress laadtijd optimalisatie

Alhoewel winst verwacht werd, was het resultaat alsnog schikbarend. Voor een specifieke zoekopdracht op merk, brandstor en bouwjaar leverde op de website ten tijde van de aanpassing 112 resultaten op. Resultaat in uitvoertijd was als volgt:

  • Voor de JOIN methode:
    minimum van 0.88 seconden, met een gemiddelde van 0.9 en uitschieters naar 1.9 seconde;
  • Voor de geindexeerde flat-table methode:
    minimum van 0.00987 met uitschieters van maximaal 0.011.

Dit resulteerde dus in een 100 keer snellere zoekmethode. Hierbij is alleen het zoekproces gemeten, en niet het inladen van andere componenten of tonen van de resultaten.

Zie ook Wordpress onderhoud en waarom geen Wordpress voor maatwerk.