Web to print/PDF

logo

Voor een nationale databank van wenskaarten werkten we in een team van specialisten aan een o.a. geboorte- en verjaardagskaarten webshop, waarin men zelf in staat is kaarten te maken en toe te laten sturen met eventuele benodigdheden (enveloppen, sluitstickers), waarbij online afgerekend wordt.

Lees verder
Opdrachtgever:
JVD Media te Assen
Talen:
html, css (bootstrap), php, mysql, XML, SOAP, git
Oplevering:
Winter 2014

In dit proces was ik verantwoordelijk voor processen onder water. Hierbij dienden HTML/SVG documenten, doorgegeven vanuit een SVG-editor, te worden omgezet naar printbare PDF documenten. Deze documenten representeren wenskaarten in verschillende formaten. Hierbij is gebruik gemaakt van WkhtmlToPdf, waaromheen een class is geschreven om de gegenereerde HTML code geschikt te maken voor export naar PDF via een command line aanroep vanuit PHP. Denk aan het geschikt maken van verwijzingen naar afbeeldingen, bepaalde afbeeldingen te voorzien van een sepia, vintage of grayscale filter als ook de PDF te voorzien van een trimbox opdat het geschikt is voor drukkerijen.

Tevens worden PDF documenten via FTP-transfers opgezette tijden doorgesluisd naar drukkerijen waarbij aanvullende druk-informatie via SOAP requests worden doorgegeven. Deze XML documenten vertellen de drukker welke url's (al dan niet automatisch) aangeroepen kunnen worden om een track & trace code door te geven of een order-status wijziging door te geven, in het geval het afgedrukt wordt of verzonden is naar de eindklant.

Daarnaast heb ik me mogen buigen over frontend-zaken zoals het koppelen van juiste schaduw/vouw randen bij bepaalde type kaarten en een uitbreiding op de verzendkosten-module.

Bekijk overige HTML to PDF voorbeelden