RUMvision voor pagespeed monitoring

RUMvision voor pagespeed monitoring

RUMvision is een nieuwe tooling om pagespeed ervaringen van echte gebruikers in kaart te brengen. Hiermee verkrijg je meer diepgaande informatie dan alleen een Lighthouse score.

Het behoeft vervolgens geen toelichting dat de pagespeed score van een dergelijke website ook goed moet zijn. Samen met studio CEL en i4marketing hebben we gewerkt aan een informatie website rondom deze SaaS oplossing.

Ontwerp en font icons

Het ontwerp van de website hebben we in eerste instantie een eigen draai aan gegeven met de huisstijl als inspiratie. Daarbij hebben we in eerste instantie voor illustraties gebruik gemaakt van undraw.co en voor iconen hebben we gebruik gemaakt van The Icon Of. Voor de verandering en in tegenstelling tot FontAwesome zijn we gezien de internationale doelgroep voor een andere benadering gegaan ten behoeve van pagespeed en performance: in plaats van font-bestanden zoals woff(2), hebben we gebruik gemaakt van SVG sprites. Deze zijn zelf genererend in het geval er een nieuwe icoon bij komt in de toekomst.

PageSpeed Insights score

De pagespeed score voor deze website met dark mode werd als volgt:

De mobiele score betreft 93% met de volgende metrics:

  • First Contentful Paint: 1.2 seconden;
  • Speed Index: 1.3 seconden;
  • Largest Contentful Paint: 2.7 seconden;
  • Time to Interactive: 3.1 seconden;
  • Total Blocking Time: 190 ms;
  • Cumulative Layout Shift: 0.002 (0.2%)
Website:
rumvision.com
Oplevering:
maart 2022
Huisstijl:
Studio Cel te Rucphen
Teamleden:
Erwin  HofmanKarlijn  Löwik