MFFA Europe, EHBO opleidingsinstituut

MFFA Europe, EHBO opleidingsinstituut

MFFA ® Medic & Fire First Aid Europe is wereldwijd actief op het gebied van eerste hulpverlening cursussen voor bedrijven, industrie en de individuele wereld burger. Dit product op de markt gebracht door meer dan 80.000 instructeurs in 10 verschillende talen verdeeld over meer dan 120 landen.

Er is voor gekozen om de voormalige Wordpress website te vervangen voor een website op LightBolt CMS basis, om tot betere pagespeed scores te komen. De desktop pagespeed resultaten hebben een gemiddelde van 100%, mobiele en dus smartphone variant geniet een pagespeed gemiddelde van 98%. Belangrijker dan een score zijn natuurlijk de technieken, denk aan een snelle TTFB, correcte resource hints, voorkomen van render blocking JS en CSS als ook voorkomen van overbodige cookie-verkeer.

Rekening houdend met het uiteenlopend doelgroep, is een rustige en overzichtelijke website tot stand gekomen. Hierbij is voortgeborduurd op het Bootstrap framework, om dropdowns, buttons als ook responsive gedrag in de basis te tackelen.

Toegankelijk­heid in de zorg

We hebben er voor gekozen rekening te houden met toegankelijk­heid, bij de bouw van de website. Onder meer doordat MFFA zich in de zorg-sector bevindt. Aan de hand van feedback vanuit Technobility omtrent accessibility, hebben we hiervoor punten op de i kunnen zetten. De website en in het bijzonder onderdelen als navigatie, filteren van nieuwsberichten, delen van pagina's/nieuwsberichten, zoekformulier en sorteren van zoekresultaten is in die zin toegankelijk opgezet, dat mensen met een visuele beperking goed in staat zijn om de website te gebruiken en bronnen te raadplegen.

Tegelijk met de website, is een instructeurs- en cursisten­omgeving uitgerold, waarbij rekening is gehouden met de AVG omtrent bescherming persoonsgegevens.

Zie ook: MFFA Europe kiest met Blue 2 Blond voor AVG compliance

Website:
mffaeurope.nl
Oplevering:
maart 2020
Teamleden:
Karlijn  LöwikWim  blue2blond.nl