Bouw je CV online

logo

Het idee van BouwjeCV is ontstaan uit eigen behoefte. Manja en Wytze zijn de spil achter de opzet en uitwerking, waarbij Manja juist Wytze ooit had benaderd haar CV te professionaliseren; ze miste zelf de tools om het tot een goed document te komen, en heeft gedurende een periode zelf de kennis opgedaan door zichzelf te verdiepen in jobmarketing. Door deze twee zaken te combineren (tekstuele tips en styling) en automatiseren, zijn ze tot het idee van BouwjeCV gekomen; Niet alleen kun je online een CV in elkaar zetten, je wordt met de juiste tips tevens bij de hand genomen om uiteindelijk op de zogenaamde "Ja"-stapel om vervolgens uitgenodigd te zullen worden binnen een bedrijf.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
BouwjeCV
Technieken:
html, css (bootstrap 3), javascript, php, ajax, wkhtmltopdf, qpdf
Oplevering:
Winter 2016

Om de applicatie naast laptops/desktops ook in smartphones en tablets tot zijn recht te laten komen, is in de programmatuur Bootstrap CSS framework gebruikt. De bezoeker zal na registratie door drie fases gaan:

  1. Storytelling
    Hier voer je persoonlijke gegevens in die van belang zijn in een CV, als ook werkervaring, genoten opleidingen, gedane activiteiten/vrijwilligerswerk, als ook competenties, vaardigheden en bijvoorbeeld talen die je machtig bent;
  2. Creator
    Je kiest hier de basis template, waarna je typering/font, thema en illustraties/iconen kunt kiezen;
  3. Downloaden
    Na afronding verzorgt de checkout de afhandeling van betaling, waarna je via je profiel dezelfde CV's te allen tijde opnieuw als PDF kunt downloaden, of kunt dupliceren om een nieuwe variant te maken. Je kunt er dus meerdere CV's op na houden, indien je voornemers bent op uiteenlopende functies te solliciteren, waar elk een eigen look&feel van je CV wenselijk kan zijn.

LinkedIn PDF/CV importeren

Omdat tegenwoordig menig persoon zijn studies als ook werkervaring reeds via LinkedIn heeft gepubliceerd, is geprobeerd om middels een API de juiste gegevens op te halen. Helaas is de data dat LinkedIn via zijn API verschaft, sinds de overname door Microsoft beperkt tot voornamelijk gegevens omtrent de laatst geldende werkplek; te weinig om hier iets mee te kunnen.

Als alternatief is gekozen om een import-mogelijkheid te bouwen voor PDF bestanden die vanuit iemand zijn LinkedIn profiel gedownload is. Zo een document zal (al dan niet in willekeurige volgorde) blokken met data als werkervaring, studies, taalvaardigheden en overige skills bevatten. De volledige PDF content wordt na upload omgezet naar HTML, welke vervolgens middels PHP gestructureerd wordt. Uitgelezen data wordt uiteindelijk voorgeschoteld aan de gebruiker, waar de gebruiker aan kan geven welke data hij wel of niet wil importeren.

Dit proces kan een gebruiker herhalen indien hij zijn eigen LinkedIn profiel heeft bijgewerkt met de laatste informatie, en dit zonder zelf te schrijven, ook door wil voeren binnen de BouwjeCV tool. De betreffende LinkedIn PDF import-tool, zal herkennen welke functies of studies reeds eerder geimporteerd waren.

PDF command line tools

Naast poppler is ook gebruik gemaakt van Wkhtmltopdf om tussentijdse screenshots te maken van het uiteindelijk CV resultaat, terwijl de gebruiker nog aan het bouwen is. Op die manier krijgt iemand op grote schaal een exact voorbeeld wat het eindresultaat wordt. Dit wordt middels de wkhtmltoimage commando bereikt.

Na betaling wordt er een PDF gemaakt middels de wkhtmltopdf commando, waarna via QPDF enkele rechten binnen de PDF worden ontnomen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat er geprint kan worden (uiteraard niet wenselijk), als ook het uitpakken of wijzigen van de PDF. Deze instellingen zijn door de uiteindelijke applicatiebeheerders zelf via meegeleverde admin-opties te wijzigen.

Bekijk overige HTML to PDF voorbeelden