Waar we vandaan komen en waar we staan.

Van 2001 tot nu hebben we zowel onze expertise als focus verfijnd. Immers, ook Google, wetgeving en gebruikers blijven in beweging.

Ontmoet ons team Onze missie

Intro
 • 2001

  Kunnen we het maken?

  In het begin puur HTML, CSS en JavaScript, begon founder Erwin Hofman met het maken van niet dynamische websites. Al snel kwamen hier losse modules als gastenboeken bij, wat de opmaat naar de volgende fase was.

 • 2003

  Kunnen zij het onderhouden?

  Toename in vraag naar tekstbeheer zorgde ervoor dat Erwin aan de slag ging met een beheersysteem, een CMS genaamd. Opdrachtgevers konden dan via een tekst-editor onafhankelijk hun website voorzien van wijzigingen en nieuwe content.

  De eerste twee CMS gestuurde websites waren voor een Nederlandse rap-groep en een Belgische hair en styling studio.

 • 2005

  Rondje van de zaak

  Meer opdrachten stroomden binnen, onder meer via sitedeals. Erwin ging samenwerkingen met marketing- en SEO bureau's aan en dus werd het tijd voor de volgende stap. Al tijdens het eerste jaar van zijn studie schreef Erwin zich in bij de Kamer van Koophandel. Eeyh.nl was een feit!

 • 2007

  Meer SEO

  Erwin verfijnde te Eindhoven zijn SEO kennis via een stage bij Jeroen.com, zoekmachine marketeer nummer één. Terwijl Erwin er zijn snelheids- en andere technische kennis inzette om de stage af te ronden, leerde hij ondertussen veel bij over de andere facetten van SEO.

  Ook de naam Blue 2 Blond wordt in deze periode vastgelegd bij de KVK, dit staat voor: techniek voor de gebruiker.

 • 2009

  Meer toegankelijk­heid

  Semantiek binnen HTML, daar was Erwin altijd al mee bezig. Tabellen voor lay-out was bijvoorbeeld verboden terrein! Via een afstudeerstage bij Stichting Accessibility te Utrecht groeide de passie voor digitale toegankelijk­heid meer, en leerde hij de echt fijne kneepjes van het vak.

  Het bouwen van een inclusiever web werd vanaf dit moment onderdeel van het DNA van Blue 2 Blond.

 • 2011

  Applicaties

  Het blijft niet alleen bij websites, ook applicaties worden gebouwd. Onder meer voor Nuon / Vattenfall. Erwin zijn passie ligt echter bij meetbaar goede websites en dus maakt hij jaren later toch weer de verschuiving naar voornamelijk website ontwikkeling. Applicatie-ontwikkeling wordt uiteindelijk ondergebracht onder een eigen BV.

 • 2015

  Met zijn allen

  Opdrachten blijven toenemen, in hoeveelheid en omvang. Ondernemen en vernieuwen blijft Erwin zijn passie en Blue 2 Blond groeit!

  Versterkt door een projectmanager met ICT recht kennis (Karlijn), senior back-end developer Wim en vanaf 2018 front-end developer Johan, zijn we een perfect team om onze missie te vergroten. Een website met impact voor iedereen!

 • 2016

  Verhuizingen

  Er wordt twee keer in korte tijd van kantoor gewisseld, door snellere groei en verbouwingen van pandeigenaren. Van de "Entrepeneur" naar "het Walburghuys" om uiteindelijk te eindigen aan de Nieuwe Boteringestraat 28.

 • 2017

  Meer snelheid

  Erwin besluit het LightBolt CMS te herschrijven. Het web staat immers ook niet stil. Sterker, websites worden steeds groter en ondanks 4G ook langzamer. Erwin legt een nieuwe basis zodat Blue 2 Blond ook grotere sites kan blijven bouwen die 90+ scoren in snelheidstests.

 • 2020

  Het hier en nu

  Met een DNA dat gaandeweg ontwikkeld is, weten we als webbureau beter onze toegevoegde waarde te tonen. Sinds 2018 is per jaar respectievelijk privacy, digitale toegankelijk­heid en snelheid een rol gaan spelen wegens veranderende wetgeving en Google ranking.

  Opgedane kennis en gedane voorwerk hebben hier vroegtijdig op in kunnen spelen, waardoor Blue 2 Blond geen 13 uit een dozijn webbureau meer is. Wij vinden het leuk voor dezelfde onderscheidende waarde te gaan binnen websites van onze opdrachtgevers. Op naar de volgende 20 jaar!