Zoeken op Blue 2 Blond

Over Blue 2 Blond

Sinds begin 2000 ben ik, Erwin Hofman, actief in de webontwikkeling wereld waarbij mijn interesses vooral uitgaan naar programmeren en de accessibility-kant van deze branche. Deze passies zijn steeds verder uitgegroeid waarna ik me in 2005 in heb geschreven bij de Kamer van Koophandel, toentertijd onder de naam Eeyh.nl.

Als freelance PHP programmeur ben ik veel in het openbaar vervoer te vinden. Met regelmaat reis ik naar bedrijven voor overlegmomenten of werk ik één of meerdere dagen, al dan niet verdeeld over een langere periode, op locatie. Omdat ik over een laptop beschik, kan ik de tijd in de trein efficiënt besteden en kan ik, eenmaal op locatie, direct aan de slag.

Vanwege onder meer de groei die ik als zelfstandig ondernemer doormaakte, heb ik besloten sinds oktober 2008 Blue 2 Blond als bedrijfsnaam te voeren en ook de verhuizing naar Haarlem hing samen met de groei.

Duurzaam webontwikkeling

Juist door de interesse in toegankelijk (accessibility) en gebruiksvriendelijk (usability) bouwen, volg ik artikelen betreffende webdevelopment op de voet. Bijkomende voordelen van toegankelijke websites zijn onder anderen de bevordering van de laadtijd (content en opmaak is geheel gescheiden) maar ook indexeerbaarheid door zoekmachine robots. Ook de on-site en technische aspecten van zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization ofwel SEO) zijn mij niet onbekend. In combinatie met mijn creativiteit die ik kwijt kan in het programmeren in bijvoorbeeld PHP, heb ik als zelfstandig ondernemer het doel toegankelijke en duurzame websites te bouwen en functionele en gebruiksvriendelijke maatsoftware te ontwikkelen.

Via een stage bij Jeroen.com heb ik uiteindelijk meer kunnen leren over internet marketing en dus ook SEO, met name off-site zoekmachine optimalisatie. Ook bij Stichting Accessibility zat ik in verband met een afstudeeropdracht op mijn plek, waar ik mijn interesses voor web toegankelijkheid uit kon buiten en nieuwe kennis op heb kunnen doen.
Met onder andere deze aspecten in het achterhoofd heb ik op object georiënteerde ofwel modulaire wijze een Content Management Systeem geschreven. Daarnaast probeer ik altijd nieuwe technieken of methoden onder de knie te krijgen en blijf ik altijd experimenteren.

Wat Blue 2 Blond voor u kan betekenen

In de afgelopen jaren zijn verschillende type opdrachten succesvol afgerond. Van SEO rapporten tot semantische slice-opdrachten en van kleine informatieve websites tot informatiesystemen. Denk bijvoorbeeld aan helpdesksystemen, ticketverkoopsystemen, webshops, facturatiesystemen, intranetomgevingen voor drukkerijen, vacature-sites voor uitzendbureau's, rekensystemen voor uitvaartverzekeringen, volledig XML gestuurde websites voor de woningmarkt, et cetera.

Verder op deze site vindt u informatie over de diensten die ik lever en over de bedrijven waar ik voor werk.

Lees meer over: