Webbureau Groningen strijdt voor meer digitale toegankelijk­heid

  • ± 1 minuut

Uit onderzoek blijkt dat slechts 16% van de gemeente websites in Groningen toegankelijk is. Dit is véél slechter dan de overige provincies. Tijd voor verandering!

Week van de (digitale) Toegankelijk­heid

Van 5 tot 9 oktober is de Week van Digitale Toegankelijk­heid. Daarom worden er momenteel post gedaan over dit onderwerp. Ook door ons.

We zijn vanuit ons webbureau Blue 2 Blond hard aan de slag om vanuit de techniek mensen te helpen met digitale toegankelijk­heid. We schrijven deze hele week artikelen over inclusief bouwen en doen gratis audits die we daarna delen op LinkedIn en Facebook, voor meer awareness over hoe je ervoor kan zorgen dat websites niemand buitensluiten.

En daar gaan we ook zeker mee door de komende dagen😎

Het is om activistisch van te worden

Maar even tussendoor! Er is net een onderzoek uitgekomen, waaruit blijft dat slechts 16% van de gemeente websites in Groningen digitaal toegankelijk is en dat onze provincie daarbij het slechtst scoort van allemaal.

Nummer 11 op de lijst is Noord Holland, die met 43% van toegankelijk­e websites weliswaar onvoldoende, maar toch al een stuk beter scoort.

Echt, als webbouwers, ondernemers en Groningers met een sociaal hart: "Au". Dit is niet het sociale Groningen dat ik ken, wat digitaal vooruitstrevend is en inclusief.

Tegen het motto in van de Gemeente Groningen

Als ik alleen al kijk naar onze hoofdstadmotto Gezond, Groen, Gelukkig, Groningen, waarbij in het coalitieakkoord in de eerstste zinnen wordt benoemd:

"Onze samenleving is inclusief; we willen dat iedereen binnen onze gemeente de kans krijgt om mee te doen, zich gezien weet en zich thuis voelt. "

Dan lijkt het alsof het online verhaal helaas niet geheel overeen komt met de offline missie. Laten we dat veranderen, zodat iedereen ook online zich wel gezien en thuis voelt!

Wat kun jij doen?

Als Groninger ook geschrokken van deze aantallen en wil jij met ons verandering maken?

Zoals al aangegeven, de hele week schrijven wij berichten over hoe je websites toegankelijk kunt bouwen en doen wij audits naar bestaande websites.

Ken of heb jij er één uit Groningen? Stuur ons die dan nu op! Ook andere suggesties om Groningen beter toegankelijk te maken online, ik hoor ze graag!

Kop d'r veur en laat ons weer juichen!

Het adres van de website of shop die we onder de loep mogen nemen

Wanneer we een audit doen, nemen we graag contact met je op om de resultaten te bespreken

Licht eventueel toe hoe er eventueel al aan toegankelijk­heid wordt gewerkt.