MFA Europe kiest met Blue 2 Blond voor AVG compliance

  • ± 2 minuten

MEDIC FIRST AID ® is wereldwijd actief op het gebied van eerste hulpverlening cursussen voor bedrijven, industrie en de individuele wereld burger. MFA is dan ook een EHBO opleidingsinstituut met aangesloten trainingscentra, met 80.000 opgeleide instructeurs in 10 verschillende talen verdeeld over meer dan 120 landen.

Na een pilot voor MFA Europe, waarin een cursisten- en instructeurs­omgeving met data is omgezet naar een werkbare database-omgeving, heeft Blue 2 Blond een jaar lang meegedraaid om de wijze van gebruik en ervaren issues vanuit instructeurs en cursisten te achterhalen.

Aan de hand van deze opmerkingen, is de online cursisten portal naar een hoger niveau getild, waarbij vooral gebruiksvriendelijkheid (gemak van invoer van cursus-gegevens) en bescherming van persoonsgegevens een rol heeft gespeeld. Voor de gebruiksvriendelijkheid is een beroep gedaan op het Bootstrap framework in combinatie met Google's Material Design. Het laatste zorgt voor herkenbare schermen, waarmee het uiteenlopend doelgroep dat gebruik maakt van de cursist- en instructeursportal, in staat wordt gesteld om acties en bijbehorende knoppen direct te identificeren.

Toegankelijk­heid, snelheid en veiligheid

Toegankelijk­heid heeft een minstens zo belangrijke rol gespeeld. Bij de bouw van de afgeschermde portal, omgedoopt tot Mijn MFA, is rekening gehouden met de webrichtlijnen en dus toegankelijk­heid bij het raadplegen van informatie en invoeren van cursus-gegevens.

Tegelijk met de bouw van de portal, is ook de hand gelegd aan een nieuwe website voor MFA Europe. Met dank aan het LightBolt CMS, behaalt de website, productpagina's en nieuwsberichten optimale PageSpeed scores; gemiddeld 100 om 98 voor respectievelijk mobiele en desktop pagina's.

Naast snelheid is tevens rekening gehouden met de toegankelijk­heid van de verschillende webpagina's, denk aan responsive navigatie, zoekformulier en zoekresultaten, bericht filtering. Zowel het achterliggende CMS als ook de cursist- en instructeursportal is voorzien van CSRF tokens en Two Factor Authenticatie. In het laatste geval om met het oog op de huidige Wbp als ook aankomende AVG wetgeving, de aanwezige persoonsgegevens op gepaste wijze te beschermen.

Eigenhandig aan de slag met de AVG wetgeving en AVG compliant zijn, zonder juridisch traject? Kijk eens op AVG Cloud Register.

Met de combinatie van de website en webapplicatie (portal), heeft Blue 2 Blond een drietal specialisaties in mogen zetten. Met de aanwezigheid van het LightBolt CMS kunnen we voldoen aan pijlsnelle websites met optimale scores en toename in van conversie als gevolg. Een Accessibility verleden voorziet Blue 2 Blond in kennis van toegankelijk­heid die we voor website en webapplicatie in hebben kunnen zetten. Ook aandacht voor bescherming van (bijzondere) persoonsgegevens en tevens AVG in zijn algemeen, is bij Blue 2 Blond aanwezig.

Als kers op de taart is de MFA Europe website tevens voorzien van een AMP equivalent om bezoekers die gebruik maken van smartphones in laadtijd nog meer tegemoet te komen, bijvoorbeeld vanuit native apps als LinkedIn, NOS of vanuit de Google resultaten zelf.