Beste 5 Gratis pagespeed + UX-toolings om je performance te testen

Beste 5 Gratis pagespeed + UX-toolings om je performance te testen

  • < 1 minuut

Aangezien de Web Vitals vanaf 2021 een onderdeel worden van je Google ranking, is het nog belangrijker naar je eigen positie en die van je concurrenten te kijken.

Bij Blue 2 Blond streven we het altijd de website-bezoekers van onze klanten een zo goede en snel mogelijke ervaring te bieden. Een pagespeed score van 95+ is daarbij het minimum wat we willen behalen. Maar welke toolings gebruiken we daar eigenlijk voor?

Google's Pagespeed Toolings

Aangezien Google degene is die de Web Vitals uitrolt (en de SEO rankings bepaalt) zijn zij een goede start voor het meten van de performance van jouw website.

  • Google PageSpeed Insights, laagdrempelige test, en meet niet alleen je performance, maar ook de UX/gebruikerservaring van je websitebezoeker. Staan ook veel concrete verbetertips in.
  • Google Search Console, waarin ook individuele bezoekerservaringen op jouw website of webshop worden geregistreerd;
  • g.co/chromeuxdash - Kijkt direct in de CrUX data -set

Andere performance toolings

Google heeft uiteraard niet het alleenrecht op performance-toolings. Er zijn ook anderen die interessante inzichten kunnen verschaffen:

  • core-web-vitals.now.sh - Voor snelle insights in de Web Vitals metrics van jouw websshop, maar ook die van je concurrenten.
  • Crux.run - geeft pagespeed inzicht in de trends/veranderingen over een langere periode.