Navigatie

Snelheid optimalisatie van plugins of cronjobs

Gedurende de afgelopen twee decennia, heb ik naast cronjobs, ook modules of plugins dusdanig verbeterd dat dit tijdwinst opleverde in laadtijd. Eén verbluffende uitkomst was een optimalisatie waarbij het alternatief 100 keer sneller was. Hierbij was de zoektool door een andere Wordpress programmeur verzorgd middels JOINS, waarbij middels een flat-table met indexen de optimalisatie bereikt werd.

Case voorbeelden script snelheid optimalisaties:

 • Wordpress zoekmodule
  Zie bovenstaande beschrijving. Middels een flat-tabel met indexen, werd de zoekmodule flink versneld.
 • Resource beperking van 28-37%
  Wanneer je een site bezoekt, worden er bestanden gedownload door je browser. Voor een MKB organisatie in de catering-branch, is de Wordpress site onder handen genomen om waar nodig CSS in te perken, of juist losse image-files te vervangen door CSS alternatieven, waarbij uiteindelijk 11 bronnen geschrapt konden worden.
 • Accelerated Mobile Pages
  Doordat ons Blue2 CMS reeds in frontend als backend technieken geoptimaliseerd is, vindt er bij AMP implementatie enkel -zij het beperkte- optimalisatie plaats ten opzichte van zware websites ten aanzien van dataverkeer en resources. Een Wordpress website wordt echter ongeveer 4 maal sneller middels AMP aan de frontend (maar zorgt door losse plugins dus voor een vertraging aan de backend).
 • Cronjob migratie
  Oude code was proceduraal geschreven, en werd nagenoeg één op één gekopieerd voor alternatieve transacties (insert/update), waar het gebruik van classes om redundantie in code te voorkomen op zijn plek was