Next Chapter Music

logo

Next Chapter is een professionele zes-koppige allround coverband die garant staat voor een avond vol energieke live muziek. Of het nou een feesttent, festival, bedrijfsfeest of een bruiloft betreft, de ruime ervaring van de bandleden zorgen dat de energie van het podium spat

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
Next Chapter Music
Talen:
php, mysql, xhtml, css, javascript
Oplevering:
Winter 2017

Heb je het over AMP in de muziek-niche, dan heb je het over iets heel anders dan AMP in de webwereld. In de muziek-niche staat het voor amplified, en kan het binnen de landsgrenzen zelfs voor Amsterdamse Muziek Prijs staan.

AMP en PageSpeed

Next Chapter Music is dan ook voorzien van tweemaal AMP, en tweemaal geeft het een boost. In het geval van hun website, zorgt het voor een beter scorende, meer opvallende en sneller ladende webpagina's. Al snel na live-gang van de nieuwe website, waren ook de AMP webresultaten reeds terug te vinden in de zoekmachine resultaten, wanneer vanuit smartphone gezocht werd.

Naast AMP, geniet de website ook een zeer optimale Google PageSpeed. Namelijk gemiddeld een 100% PageSpeed voor mobile, en gemiddeld een 96% PageSpeed voor desktop. Deze resultaten zijn onder meer behaald door afbeeldingen te comprimeren, als ook secundaire elementen als een Facebook widget in de footer, pas in te laden zodra deze in beeld komt. Hier wordt maar liefst 8MB over 108 reqeuest bespaard bij initiele load.

Youtube hero video

De website is tevens voorzien van een full-screen Youtube video voorzien, ook wel Youtube hero genoemd. Dit is middels Youtube's iFrame API gerealiseerd. Per pagina zijn één of meerdere youtube-url's op te geven, die achter elkaar afgespeeld zullen worden.

Verschillende youtube instellingen zijn bovendien vanuit de beheer­omgeving te wijzigen, zoals:

  • standaard afspelen;
  • standaard geluid aan/uit;
  • standaard de volgende video afspelen.

Als ook de volgende knoppen, die via FontAwesome zijn vormgegeven:

  • Een link-knop opnemen naar de directe youtube-video-pagina;
  • Een knop om wel of niet automatisch doorspelen;
  • Een knop om het geluid aan of uit te zetten;
  • Een pauzeer en afspeel-knop;
  • Een vorige/volgende knop, indien er sprake is van meerdere video's;
  • De titel van de video weergeven.