DISCARDt schrijft alleen voor wat noodzakelijk is

DISCARDt schrijft alleen voor wat noodzakelijk is

Het DISCARDt-project is een initiatief van het UMCG, Amsterdam UMC en het SIR instituut en doet onderzoek naar de mogelijkheden om medicijngebruik te verminderen.

Over DISCARDt

Het DISCARDt-project is een initiatief van het Universitair Medisch Ziekenhuis Groningen (UMCG), Amsterdam UMC en het SIR instituut.

Het doel van het onderzoek is te om hulpmiddelen en strategieën te ontwikkelen en evalueren, waarmee apotheken en huisartsprakijken kunnen bijdragen om overbehandeling en gebruiksproblemen bij kwetsbare patiënten met diabetes en/of hartvaatziekten te verminderen.

Wensen van de klant

Samen met onze samenwerkingspartner Rein Schaap van Gravy Train zijn we aan de slag gegaan om een website te bouwen die bij de wensen en uitstraling van deze organisatie past.

  • Aangezien het om een website in de zorg ging, was het hebben van een privacyvriendelijke en veilige website van belang.
  • Het doel van DISCARDT is om minder medicijnen voor te schrijven, wanneer dat onnodig blijkt. Dit haakt geweldig in bij het doel van Blue 2 Blond, om alleen te voorzien in code die noodzakelijk is voor een website en geen onnodige belasting van plugins/javascript of andere zware componenten te zetten in onze websites.
  • Omdat DISCARDt de website voornamelijk informatief wil inzetten, was het belangrijk dat het gemakkelijk is in beheer en onderhoud.
  • Een snelle en toegankelijk­e website, ook voor respondenten in het onderzoek, die wellicht een beperking hebben

Het design van de website

Bij het maken van de website, was het van belang dat de informatie over het project, het doel en de resultaten goed werden belicht.

Er hoefde niet te veel poespas, er is daarom gekozen voor een cleane vormgeving, met een grote hero en praktische buttons die de gebruiker zo snel mogelijk naar de informatie toesturen die ze zoeken.

Inclusieve website

DISCARDT wil inclusiviteit voor al haar bezoekers. Dit houdt in dat de website beschikbaar is in elk formaat device, maar ook luistert naar de instellingen van haar gebruikers. Staat op de telefoon/computer een "dark modus" of "databesparing" functie aan? Dan neemt de website deze standaard over.

Ook voor gebruikers die kleurenblind zijn, of last hebben van epilepsie is gedacht. Daarnaast is de website met een pagespeed van 100/100 ook supersnel, waardoor iedereen de website altijd kan inladen.

Website:
discardt.nl
Oplevering:
november 2019
Opdrachtgever:
GravyTrain te Paterswolde
Teamleden:
Johan  devblue.nlKarlijn  Löwik