Meer snelheid en compliance voor een meertalige site

Meer snelheid en compliance voor een meertalige site

Je online recruitment volledig in eigen beheer houden, kan via InGoedeBanen.nl. Vacatures worden op meer dan 500 jobboards geplaatst via Automated Jobposting.

Deze verschillende meertalige voormalige Wordpress websites hebben we onder handen genomen, om de directe server laadtijd als ook performance te verbeteren.

Meertalige website en SEO

Over twee domeinen zijn de talen als volgt verdeeld:

  • ingoedebanen.nl: Nederlands;
  • igb.jobs: Nederlands (voor Belgische markt), Duits, Engels en Frans.

Bij het wijzigen van taal, houdt het CMS rekening met de pagina waar je je bevond, waardoor je bij veranderen van taal op de pagina-equivalent blijft, maar dan in de gewenste taal. Aanvullende talen zijn via de talen-module toe te voegen.

hreflang implementatie

Behalve incorrect gehanteerde taal-codes, werd de taal die van toepassing was, niet gecommuniceerd naar webbrowsers of zoekmachine bots. Hiermee werd kans op duplicate content en SEO penalties in de hand gewerkt.

Naast een verbeter-slag op dit vlak, hebben we ook de richtlijnen voor een multi-language website in combinatie met zoekmachine optimalisatie (SEO) geïmplementeerd. Met de juiste aanduiding, kun je content op taal of zelfs taal gecombineerd met regio richten, met betere Google positionering als gevolg.

Twee bronnen om de technische opzet van hreflang via bijvoorbeeld HTML-tags te valideren, zijn als volgt:

Pagespeed verbetering

Door een meer efficiënt CMS in te zetten, hebben we kunnen voorzien in betere laadtijden op server niveau. Content en design zijn hierbij intact gelaten. Ook de logs laten een flinke verbetering zien (zie onderstaande screenshot).

server density / response time of igbHierin wordt duidelijk dat zelfs de gemiddelde uitschieter in de nieuwe situatie, ruim onder de optimale prestaties van Wordpress blijven. Verdere (server en client side) verbeteringen:

MetricOudNieuwFactorProcentuele
afname
Geheugen85,65 Mb0,34 Mb251,999,6%
Server side tijd1.816 ms18 ms100,899,0%
Time to First Byte1.740 ms44,68 ms38,997%
Kilobytes3712581,430%
Bronnen48133,773%
First Meaningful Paint4,1 s0,9 s4,678%

Performance verbeteringen

Naast de server response tijden en eventuele pagespeed als gevolg, is de website ook aan de voorkant geoptimaliseerd. Door JavaScript en CSS (Critical Render Path) op juiste wijze in te zetten, wordt voorzien in een betere performance, waardoor gebruikers een snellere website zullen ervaren.

Zo is de homepage score op mobiele toestellen van een 21% score naar een 97% score getild in Google's PageSpeed Insights. Zie hieronder de voor èn na situatie.

performance verbetering van 21% naar 97%

Website:
ingoedebanen.nl
Oplevering:
maart 2019
Ontwerp:
Bureau Voorkant
Kenmerken:
meertaligheid
Teamleden: