Zoeken op Blue 2 Blond
logo

SubRip & Timed Text converter

SubRip en Timed Text zijn platte (tekstuele) bestandsformaten. Deze kunnen als extern en los product gebruikt worden om ondertiteling en captions toe te voegen aan bijvoorbeeld video's en films, al dan niet op het Internet. Via de de koppeling welke hieronder volgt, is een online tool te vinden waarmee SubRip naar Timed Text geconverteerd kan worden, en vica versa. De PHP bestanden in de vorm van klasses zijn tevens te downloaden voor eigen gebruik.

Lees verder Bezoek website
Talen:
php
Oplevering:
Zomer 2009

SubRip (srt) is, net als Timed Text (xml), een bestandsformaat bedoeld voor ondertiteling en captions. SubRip-bestanden zijn platte tekstbestanden welke de .srt-extensie bevat. Timed Text-bestanden worden opgeslagen als xml bestanden en bevatten om die reden de .xml-extensie.

Alhoewel Timed Text een W3C gespecificeerde standaard is voor media online captioning, is SubRip op dit moment nog het meest gehanteerde formaat (zie Subtitle Support op Wikipedia). De gelijknamige software programma van Windows kon ondertiteling van video's extraheren waarbij tijdstippen van de weergave van ondertiteling ook werd opgeslagen. SubRip is dan een ook samentrekking van de woorden Subtitle en Ripping.

Voor een captioning tool voor online video kom ik met SubRip en TimedText in aanraking. Hiervoor heb ik een class moeten schrijven die de formaten converteert naar TimedText, waarmee de tool werkt. Omdat er verschil is in exporteer-mogelijkheden van bepaalde audio- en video software, heb ik de algoritmen omgezet naar een SubRip <-> Timed Text convert tool welke ik online heb gezet.

SubRip & TimedText script download

De benodigde classes/scripts bied ik tevens ter download aan. Deze in PHP geschreven bestanden mogen gebruikt worden voor eigen doeleinden.
Download de SubRip en TimedText caption classes (zip)

Mail voor een rar of andere versie indien je niet de mogelijkheid hebt om zip-bestanden uit te pakken.