Geen ex-medewerker A3 uitgevers

  • ± 1 minuut

A3 Uitgevers te Heerenveen is de uitgeverij van de KidzSpitz, zo vertelt hun website. A3 Uitgevers benadert bedrijven om advertenties te plaatsen in deze magazine, bestemd voor kinderen. Juist van de personen achter de bedrijven die door deze uitgeversgroep benaderd zijn, heb ik de afgelopen maanden enkele malen de vraag gekregen of ik een ex-medewerker zou zijn van A3 Uitgevers.

Zowel begin als eind november 2010 kreeg ik per mail de vraag toegestuurd of ik een ex-medewerker van A3 Uitgevers zou zijn. Het eerste mailtje luidde als volgt:

Hallo Erwin,

Mijn pa kreeg een telefoontje van A3 uitgevers. Ik gaf later aan dat er veel negatieve reacties over "kidzspitz kreeg ik een enorme preek...en hij belde meerdere malen terug. Nu kreeg ik te horen dat u een gefrustreerde ex-medewerker was. Of is dat ook een leugen van hem.

Op een ontkrachtend mailtje terug, kreeg ik de volgende reactie van dezelfde persoon:

Leuk verhaal dus van die meneer Jan-Willem*. Hij zei letterlijk: "Die meneer van Blue2blond is een gefrustreerde ex-medewerker"

* naam is gefingeerd en is bij de redactie bekend.

Eind van november kreeg ik de volgende mail onder ogen:

Hallo Erwin,

vanmorgen contact gehad met A3 inzake plaatsing advertentie.
Ik heb afgelopen week een reactie geplaatst op je website.
Geplaatste advertentie wordt gecrediteerd!

Naar aanleiding van dit gesprek het volgende;

in het telefoongesprek van vanmorgen met A3 werd gesuggereerd dat jij een oud werknemer van A3 bent
en erop uit bent om via een blog de naam van A3 door het slijk te halen.
Door mijn gesprek van vanmorgen ben ik echter van mening dat de handelswijze van A3 inderdaad zeer dubieus te noemen is.

Graag je mening en reactie.

Nu is in mijn CV te zien dat ik sinds 2005 een eigen onderneming heb. Moge het duidelijk zijn dat het voor het opzetten van een onderneming, zoals ik in 2005 gedaan heb, enkele jaren voorbereiding aan voorafgegaan zijn. Dit had ik naast studies die ik gevolgd heb, niet kunnen combineren met een call-center baan in Heerenveen, waar A3 Uitgevers gevestigd is. Daarnaast heeft mijn ambitie ook nooit gelegen in telefonische acquisitiewerving.

Hoe de vermoedelijke leugen waarschijnlijk is geboren

Anderhalf jaar terug, eind april 2009, ben ik benaderd door De Uitgeversgroep BV uit Heerenveen, toentertijd gevestigd op hetzelfde adres als waar A3 Uitgevers tegenwoordig gevestigd is. Dit leverde reacties op van ondernemers of werknemers van bedrijven die eenzelfde of gelijkende ervaringen hadden met andere uitgeverijen, waaronder A3 Uitgevers. Zelf heb ik in het hele bericht dus geen woord gerept over A3 Uitgevers. Toch lijken ze met de bewering te komen dat ik een ex-medewerker van A3 Uitgevers zou zijn.

Om misverstanden voor eens en altijd uit te sluiten: ik ben geen ex-medewerker van A3 Uitgevers uit Heerenveen.