Er gaat niets boven Groningen

  • < 1 minuut

Na een verhuizing naar Haarlem, waren er eind 2009 plannen om weer noordelijker te gaan wonen. Hierbij viel mijn eerste keus op Groningen, een stad welke qua omvang en uitstraling goed te vergelijken is met Haarlem, het grootste verschil is de ligging en daarmee ook bereikbaarheid.

Exact een jaar na de intrek in Haarlem, woon ik in Groningen. Redenen? Eigenlijk vooral het sociale aspect, behalve dat ik opgegroeid ben in het noorden van het land, heeft Groningen meer te bieden voor mijn generatie. Groningen wordt dan ook niet voor niets een studentenstad genoemd.

In Groningen heb ik direct buiten de gracht een centrale plek kunnen vinden, van waaruit ik mijn werkzaamheden uit zal voeren. Vanuit Groningen kan ik middels een goede spoorwegaansluiting zakelijke afspraken plannen door het land. Zo ben ik twee weken terug in Rotterdam en Utrecht geweest, en moest ik afgelopen maandag aantreden in Rotterdam en Dordrecht. Door deze afspraken goed te plannen, kan ik de dag alsnog efficient indelen, ondanks de reistijd.