Navigatie

Email encryptie script Scripts & projects

Door het publiceren van persoonlijke of bedrijfs emailadressen, worden ze een potentieel doelwit van bedrijven die zich schuldig maken aan spam praktijken. Al snel komen de ongewenste berichten binnen, waarvan de aantallen na verloop van tijd exponentieel groeit.
Talen:
php, javascript
Oplevering:
Herfst 2008
Website / url:
Email encryptie script
Email encryptie script
Om te voorkomen dat emailadressen die op websites geplaatst worden, doelwit worden van email spam, worden er uiteenlopende anti spam methoden toegepast.

Zelf heb ik gezocht naar een mogelijkheid om te voorkomen dat emailadressen doelwit worden van bots, op zo een manier dat deze toch toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Emailadressen zijn nog steeds leesbaar, klikbaar en kopieerbaar. Zodra javascript echter uit is geschakeld of niet ondersteund wordt, zoals in alternatieve browsers als screenreaders, kan het emailadres op zo een manier getoond worden dat deze nog wel interpreteerbaar blijven voor bezoekers.

Een ander bijkomend voordeel van deze methode is dat het eenvoudig geimplementeerd kan worden, bijvoorbeeld in al bestaande Content Management of blog software. Gebruikers van de software hoeven geen speciale handelingen te verrichten om emailadressen te verbergen voor email bots.

In deze email protectie methode ga ik op eenzelfde wijze te werk als email bots, met behulp van reguliere expressies worden emailadressen gefilterd en door het script herschreven. Middels externe javascript wordt de herschreven tekst weer omgezet naar een leesbaar email adres, al dan niet gepaard met een mailto-koppeling. Hierbij kan er voor gekozen worden om het emailadres ook nog eens te hashen.

Detailpagina voor de email protectie script