Zoeken op Blue 2 Blond

Web expertise

Sinds begin jaren 2000 is onze founder, Erwin Hofman, actief in de webontwikkeling wereld, sinds 2005 als freelance frontend en backend developer. In die periode moest je kennis verder gaan dan frameworks; je moest werkelijk de taal kennen om klantwensen zowel visueel als functioneel tot uiting te laten komen.

Webontwikkeling: best practices

En waar er in de webontwikkeling branche actieve verschuivingen en vernieuwingen zijn omtrent frameworks, gelden oude vuistregels nog steeds. Zo ook de belangrijkste SEO vuistregel, dat er semantisch gebouwd moet worden voor je bezoekers. Dit valt onder de SEO best-practices; garanties zijn er qua SEO immers nooit wegens veranderende algoritmes (denk aan Google's Mobilegeddon algoritme).

Zo zijn er meer best practices, die veelal meetbaar gemaakt kunnen worden. De één arbeidsintensiever dan de ander, maar altijd met een kwalitatief optimale website als gevolg. Op zoek naar een freelance webarchitect, of gewoonweg een frontend en backend developer? Ik houd me aanbevolen:

Leestip: hoe we met onze onderstaande pijlers een webshop miljoenen meer laten verdienen, of bekijk websites die we reeds naar 99+ pagespeed score getild hebben.

Zoekmachine optimaal CMS

Alhoewel het motto "content is King" altijd zal blijven gelden, zal een goede techniek voor de juiste fundering zorgen. Alle technische best practices zijn binnen het Blue 2 Blond / LightBolt CMS getackeld. Wegens een nummer één positie in Google, ben ik in de rechtszaal dan ook een Google genie genoemd.

Responsive webdesign

Werd er voorheen nog wel eens een aparte mobiele omgeving gebouwd naast de reguliere 'desktop'-versie van een website; responsive webdesign biedt een minder onderhoudsintensieve en juist bredere als ook elegantere oplossing. Dit doen wij op een SEO vriendelijke wijze, in tegenstelling tot Wordpress waar contentblokken als bijvoorbeeld de navigatie in HTML meer dan eens dubbel gedeclareerd wordt, ten behoeve van desktop en mobiele versie.

100% PageSpeed Insights score

Google geeft middels de PageSpeed Insights tool, inzage in best-practices omtrent de snelheid en performance van je website. Tenminste, het deel dat gemeten kan worden. Ter illustratie: een kwalitatieve 100% score, behaal je niet met Wordpress.

Werkelijke laadtijden

Bekijk de laadtijden van onze laatste websites. Voor het LightBolt CMS gelden TTFB's onder de 100ms, gelijk aan statische bestanden. Bij ons blijft de DOM Content Loaded bovendien ruim onder de seconde, in tegenstelling tot Wordpress waar hun resource gebruik een negatieve impact heeft.

Mobile performance

Wij blijven up-to-date met webtechnieken, en weten hoe een browser een webpagina tot stand laat brengen. Denk aan Critical Path CSS, Hardware Acceleration voor meer soepele content-animatie en resource hints, bij voorbaat door Wordpress incorrect toegepast. Lees meer over Web Performance Optimization.

Security en privacy

Security (OWASP guidelines) en privacy (AVG wetgeving) zijn me niet onbekend. Omtrent de privacy ben ik grondlegger van de AVG SaaS oplossing waar logischerwijs ook security centraal stond. Hetzelfde geldt voor opdrachtgevers als Nuon, Hogeschool Rotterdam en havenbedrijven.

Webrichtlijnen en toegankelijkheid

Blue 2 Blond gaat echter verder dan performance en pagespeed technieken; uiteindelijk wordt er gebouwd voor bezoekers of potentiële klanten. Het web zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn en dat is wat we met het LightBolt CMS willen bereiken. Al in 2009 volgde ik bij Stichting Accessibility een cursus Webrichtlijnen, zoals opgesteld door de Nederlandse overheid.

Certificering en wetgeving

Wij stoppen niet aan de technische kant. Wij zijn ten gunste van onszelf als ook onze opdrachtgevers bij het ICT Waarborg aangesloten. Dit maakt Blue 2 Blond een gecertificeerd web bureau. Aanvullend zijn we op de hoogte van de ICT wetgeving, met name de AVG wetgeving. Hierin vervullen we niet enkel een implementerende rol; we denken ook actief mee met risico-beperking, maatregelen en consequenties omtrent persoonsgegevens.

Meer expertise

Meer weten over onze kennis en kunde, technische toepassingen of onze groei? Wij houden je op de hoogte via onze nieuws-sectie. Bekijk onze portfolio voor voorbeelden, of neem contact met ons op.