Zoeken op Blue 2 Blond

Presentatie semantische HTML en toegankelijkheid

HTML is oorspronkelijk bedoeld om informatie en dus content te beschrijven en te delen. Al snel werden HTML-elementen misbruikt om de presentatie van een webpagina aan de wensen te laten voldoen. Content en opmaak moet gescheiden blijven en HTML moet gebruikt worden waar het voor bedoeld is. Door semantisch te werk te gaan, worden meerdere voordelen behaald.

Voor wie

Wil je ook schonere code schrijven, besparen op bandbreedte, klaar zijn voor de komende (browser/PDA) ontwikkelingen, beter scoren in de zoekmachines, eenvoudiger paginapresentatie wijzigen of toegankelijke websites kunnen maken? Deze cursus brengt je een inleiding tot semantische HTML en toegankelijkheid.

Cursusinhoud

Verschillende veel gebruikte en minder bekende/gebruikte html-elementen worden behandeld waarbij mogelijke toepassingen besproken worden. Deze cursus zal je een andere kijk op het gebruik van HTML geven en toont de voordelen die er uit gehaald kunnen worden aan.
Ook toegankelijkheid komt -als een van de vele voordelen- uitgebreider aan bod. Tijdens en na de presentatie is er ruimte om visies over beschrijvende en dus semantische html te delen.

Cursuscombinaties met semantische html/toegankelijkheid

Met behulp van semantische html geef je de content relevantie mee. Deze relevantie wordt opgepikt door zoekmachines. Een goede opbouw van je HTML is dan ook een belangrijke factor in zoekmachine optimalisatie. Gezien de raakvlakken is deze cursus te combineren met de cursus on-site zoekmachine optimalisatie.
Logischerwijs kan aan deze cursus de cursus HTML en CSS vooraf worden gegaan indien de cursisten niet over een juiste HTML-basis beschikken.

Externe links

Semantische HTML en toegankelijkheid cursusinformatie aanvragen

%formulier:cursusinfoaanvraag%