Zoeken op Blue 2 Blond

Presentatie zoekmachine optimalisatie (SEO)

De term "zoekmachine optimalisatie" suggereert iets dat het niet is: niet de zoekmachine maar de website wordt geoptimaliseerd. Verschillende zoekmachine optimalisatie methoden kunnen worden onderverdeeld in twee categorieen, on-site en off-site zoekmachine optimalisatie. On-site zoekmachine optimalisatie zal de kern van deze cursus zijn.

Voor wie

Lees je er veel over en wil je het graag zelf toepassen, of ben je er al mee bezig maar wil je toch weten wat van belang is bij het opzetten van je html-documenten, je teksten en links. Wil je weten wat het daadwerkelijke belang is van verschillende methoden? Dan kan deze cursus, waar ook ruimte is voor discussies over standpunten, een uitkomst zijn.

Cursusinhoud

Verschillende niveau's zullen behandeld worden, van HTML naar tekstueel niveau. Niet alleen een goede html-opzet is belangrijk, ook het schrijven van goede teksten en het verzorgen van goede links kan bevorderlijk zijn. Door het toepassen van bepaalde methoden werk je de gebruiksvriendelijkheid zelfs in de hand. Zolang je website toegankelijk is, zal het ook goed indexeerbaar zijn door zoekmachines, uiteindelijk kunnen zij beschouwd worden als blinde gebruikers.

Cursuscombinaties met on-site zoekmachine optimalisatie

Het semantisch opzetten van je html-documenten werkt de indexeerbaarheid in de hand. Ook de toegankelijkheid wordt bevorderd. Aangezien deze twee punten met elkaar samen hangen, kan de cursus gecombineerd worden met de cursus semantische HTML en toegankelijkheid.
Om het optimaliseren op HTML niveau op te kunnen pikken, is een basis in HTML mooi meegenomen. Indien het beoogde doelgroep hierover niet beschikt, kan de cursus HTML en CSS een uitkomst bieden.

Externe links


On-site zoekmachine optimalisatie cursusinformatie aanvragen

%formulier:cursusinfoaanvraag%