Voorkom Leegstand

logo

Voorkom Leegstand, gevestigd in Rotterdam, beheert tijdelijk leegstand vastgoed en voorziet in werkplek en woonplek. Uw leegstand pand kan men in 95% van de gevallen binnen 10 werkdagen voorzien van een huurder.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever & vormgeving:
Oil4 Communication te Rotterdam
Talen:
xhtml, css, js, php, ajax, mysql
Oplevering:
Winter 2012

Op de website zijn referenties omtrent woonobjecten en werkobjecten te vinden, waarvoor een multi-inzetbare module gerealiseerd is om een verzameling van, in dit geval, referenties in blokvorm te kunnen presenteren met een vervolgpagina per blok.
Ook de homepagina is voorzien van een module, echter heeft deze als functie om een overzichtspagina te kunnen presenteren. Deze module haalt namelijk teksten van vanuit het CMS aangegeven tekstpagina's om een portaal te kunnen vormen voor bezoekers: Wonen, werken of leegstand. Daaronder is het laatste nieuws te lezen, is een facebook widget terug te vinden en komt er een greep uit de referenties voorbij. Daaronder komen willekeurige objecten voorbij uit het totale aanbod.

Uiteindelijk is dat waar het binnen de website om draait. Per object is tevens de status aan te geven, zodat deze als zogenaamde banner over de foto wordt geplaatst. Indien een woning is verhuurd of indien deze bezet is, kunnen de afbeeldingen niet meer bekeken worden.
Via het tabbladen systeem dat per object-pagina terug te vinden is, kan men als in een soort slideshow door informatie bladeren dat voor dat object van toepassing is.

Opdrachtgevers en rapporten

Naast een aanbod module en andere kleinere modules, zit er in de website tevens een opdrachtgevers of rapporten module geïntegreerd. Op deze wijze zijn medewerkers van Voorkom Leegstand in staat om met een tablet of ander mobiel apparaat een pand, dat gekoppeld is aan een eigenaar, te bezoeken om vervolgens foto's te maken. Via een web-app, die hun locatie achterhaalt en het juist object uit de database haalt, kunnen ze de foto's mailen. Deze mail wordt geautomatiseerd uitgelezen, waarbij herkend wordt voor welk object de foto's en eventuele toelichting/rapport tekst, bedoeld is.
Bij goedkeuring van het rapport met foto's, dat door webmasters dient te geschieden, heeft men de mogelijkheid de eigenaar van het pand een automatische mail te sturen dat er een nieuw rapport klaar staat. Deze is op zijn beurt in te zien door in te loggen op de website van Voorkom Leegstand, waar elke opdrachtgever zijn eigen dashboard met panden en projecten heeft.