Toegankelijk­e site voor NVO Inkomensbeheer

logo

Een responsive maar bovenal toegankelijk­e website voor NVO Inkomensbeheer, met juiste aandacht voor de privacy van bezoekers.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
NVO Beheer
Talen:
php, mysql, html, js, css
Oplevering:
Lente 2019

NVO Inkomensbeheer helpt en ondersteunt personen tijdelijk of blijvend met hun financiën (Bewindvoering). Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om mensen met schulden, minderjarigen, ouderen, mensen die ziek zijn, dementerende mensen en mensen met een verstandelijke beperking.

Privacy vriendelijk

De website is conform privacy bij design gebouwd. Alhoewel dit een stuk eenvoudiger wordt wanneer er geen sprake is van tracking-mechanismen zoals Google Analytics, is bijvoorbeeld ook een Google font op de eigen server gehost. Dit voorkomt dat ip-adressen van bezoekers door Google servers worden verwerkt.

Toegankelijk­e website

Ondanks dat het enkel voor overheidsinstanties bij wet verplicht is, is er gezien het brede doelgroep van NVO Inkomensbeheer genoeg reden om een toegankelijk­e website te hebben. Immers: wat nou als je gebruiker afhankelijk is van een toetsenbord, bijvoorbeeld omdat deze last heeft van RSI, reumatische artritis of de ziekte van Parkinson.

De website scoort dan ook een 100% op Accessibility binnen de Lighthouse analyse, wat voorziet in optimale toegankelijk­heid voor verschillende doelgroepen. Bijkomstigheid is dat een toegankelijk­e site en semantiek ook zorgt voor betere crawlability en bevorderlijk is voor SEO.

Touchscreen toegankelijk­heid [WCAG 2.1]

Door ook in de mobiele c.q. smartphone variant toegankelijk te zijn, voldoet de website bovendien aan de meer recente WCAG 2.1 toetsingscriteria.

Pagespeed en performance

Ook hier haalden we alles uit de kast voor een optimale snelheid en performance score. Naast een 100% toegankelijk­heidsscore, scoren we tevens hoog in de groene cijfers op mobiele performance.

Ook een optimale website?

Weten welke verbeteringen we in kaart kunnen brengen voor jouw website? Of weten wat ik in praktijk voor je kan betekenen? Download onze test-case of bekijk wat ik voor je site kan behalen;

Case downloaden Behaalde scores