Duurzame en Groene Design Website

Duurzame en Groene Design Website

Design, natuur en duurzaamheid gaan hand in hand bij Studio Carolijn Slottje

Misschien heb je ze wel eens gezien, die toffe Airplants en Quilt Gardens? Deze zijn afkomstig van Studio Carolijn Slottje, designstudio uit Groningen.

Meer onderscheiding designstudio en webshop

Eigenaresse Carolijn Slottje is al jaren onze klant, wij helpen haar incidenteel mee met onderhoud aan haar webshop. Vorig jaar viel het besluit dat de webshop/producten qua identiteit meer van de designstudio meer van elkaar moest worden onderscheiden.

Duurzame Design Website

Wanneer je een nieuwe website bouwt voor een designstudio, dan weet je uiteraard dat het wel een mooi design moet krijgen! Bewust is er gekozen voor een rustige en inspirerend ontwerp, met veel wit en veel afbeeldingen van de prachtige initiatieven en producten die de Studio maakt.

Donkere en lichte modus

Maar een rustige website hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de website niet ook leuk en extra toegankelijk kan zijn! Zo hebben we voor aanpassingen in het ontwerp gezorgd, wanneer iemand bijvoorbeeld de donkere modus heeft ingesteld op zijn telefoon. Ook hoger contrast biedt aparte opties voor de beste visuele ervaring van iedere websitebezoeker.

Groene en duurzame website

Wat een extra leuke bonus was, waarom Carolijn uiteindelijk voor een LightBolt CMS heeft gekozen, in plaats van WordPress, was het feit dat de nieuwe website ook een stuk duurzamer en groener is. Zo is de website meer dan 40x lichter geworden, wat zorgt voor minder energiegebruik binnen datacentra en op mobiele devices. En ook de hosting is nu groen geworden. Dit sluit perfect aan op de duurzame en natuur geïnspireerde producten die Studio Carolijn Slottje creëert.

Duurzame 100 van Trouw

De laatste weken hebben we de website in een flinke vaart live gezet. Waarom? Omdat Studio Carolijn Slottje als onderdeel van de duurzame 100 van weekblad Trouw op het voorblad kwam te staan! Dat moest natuurlijk wel tezamen met de nieuwe website worden gepubliceerd!

En dat is ook gelukt 😀!

Website:
carolijnslottje.nl
Oplevering:
september 2020
Teamleden: