Sea and Shore Services

logo

Sea and Shore te Schiedam heeft alle kennis en ervaring in huis als het gaat om (inter)nationaal transport en logistiek. Ze zijn voor veel partijen de relevante schakel tussen vervoerders, (lucht)havens, op- en overslag, douane en binnenlandse transportfaciliteiten. De betrouwbare schakel die verzekert dat iedere vracht op het afgesproken moment op de afgesproken plek staat.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
Oil4 Communication
Vormgeving:
De Nieuwe Vorm
Talen:
xhtml, css, js, php, mysql
Oplevering:
Zomer 2012

De voormalige website is door De Nieuwe Vorm te Vlissingen in opdracht van Oli4 Communication in een nieuw jasje gestoken. Hierbij moest rekening worden gehouden met de mogelijkheid om de website in meerdere talen te publiceren.

De website laat een iconen-set zet waarmee de bezoeker meer informatie op kan doen over Sea and Shore en hun diensten. Binnen deze iconen-set is onder meer een interne zoekfunctie en een contactformulier gekoppeld. Daarbuiten vind je tevens een wereldklok terug, welke via het CMS voorzien kan worden van nieuwe plaatsen en daaraan gekoppelde lokale tijden. De achtergrond laat enkele sfeerimpressies zien van het bedrijf zelf, dat gevestigd is in Schiedam.

Gezien deze toevoegingen (de klok en de wisselende sfeerimpressies op de achtergrond) kwam er de wens bij om het inladen van de teksten via Ajax te laten verlopen, zodat de bezoeker niet opgezadeld wordt met pagina verversingen waardoor de sfeerimpressie opnieuw begint met afspelen. Hiermee krijgt de website een daadwerkelijke 2.0 look & feel in combinatie met de iconen. Ondanks de Ajax koppelingen, blijft de gebruiker dezelfde ervaring houden als zonder gebruik van Ajax. Als een bezoeker van de ene naar de andere taal schakelt, schakelt de bezoeker naar het equivalent van de zojuist bekeken pagina in de andere, gekozen taal.

Deze toepassingen gaan niet ten koste van de zoekmachine vriendelijkheid van de website. De website is tevens goed te bezoeken indien JavaScript en daarmee ook Ajax om welke reden dan ook is uitgeschakeld. Dit heeft tevens als gevolg dat er geen zoekmachine blokkades worden opgeworden en zoekmachine robots goed in staat zijn de website te indexeren.