Pier Zes, Zeker Ondernemen

Pier7 stelt zich ten doel om d.m.v. betrouwbare businesspartners zowel starters als kleine ondernemers uit het MKB'ers te ondersteunen. Denk aan kortingen voor leden, tijdsbesparingen en advies. Pier6 staat hierbij voor de 6 belangrijke pijlers in ondernemerschap: coachen, besparen, informeren, diensten, zorg & welzijn en vrije tijd. Dat alles vanuit één loket en dus één aanspreekpunt.

Het ontwerp voor meerdere pagina's is verzorgd door Animo Reclame te Tilburg. Het verzoek om dit om te zetten naar een website, ondersteunt door een CMS, werd bij mij neergelegd. De website werd hierdoor met semantisch en schone html opgeleverd. Met het CMS werden standaard zaken als navigatie indeling, WYSIWYG editor, 404-pagina's, en metatag-beheer opgeleverd.

Specifiek maatwerk bij deze website, was een module om businesspartners -aangesloten bij Pier6- te kunnen zoeken op basis van je eigen adresgegevens. Op basis van het ingevoerd adres in het zoekveld binnen deze plugin, werden de latitude en longitude via de Google API opgehaald, waarna deze data middels wiskundige functies (ACOS/SIN/COS) tegen de latitude/longitude coordinaten in de database werden gegooid, om zo tot een hemelsbrede afstand (bij benadering) te komen.

De gevonden partners werden, gesorteerd op afstand, op een pagina opgesomd, vergezeld met een Google Maps kaart. Hiervoor is de Google Maps JavaScript API ingezet.

Website:
pierzes.nl
Oplevering:
Zomer 2010
Opdrachtgever / vormgeving:
Animo Reclame te Tilburg
Teamleden: