Oil4 hosting administratie

logo

Als opdrachtgever voor de Investment Tool, had Oil4 ook oren naar dezelfde tool om in te zetten voor eigen (hosting) doeleinden met als verschil een custom uitbreidingen om maandbedragen welke handmatig in de online Excel-tabel werden ingevuld, direct de totalen weer te geven onderaan de tabel.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
Oil4 Communication te Rotterdam
Talen:
xhtml, css, js, php, mysql
Oplevering:
Lente 2017

De tool is gebouwd in het vernieuwde CMS met vernieuwde rollenverdeling, om op gewenste wijze mogelijkheden per medewerker te activeren. Zo is er een agenda/kalender aanwezig waarin activiteiten geplaatst kunnen worden en waar automatisch feestdagen getoond worden, die elk jaar op de juiste data wordt gezet. Iconen als ook kleuren kunnen worden meegegeven aan een activiteit, welke op de desktop overzichtelijk terug komen.

De spil in de tool, zijn de sheets waarin door meerdere mensen op hetzelfde moment aanpassingen in gedaan kunnen worden. De optie om aanpassingen direct op te slaan, kan per gebruiker geactiveerd worden. Bij een wijziging, krijgt een andere gebruiker welke in dezelfde sheet werkt, middels een kleur-highlighting signaal van gewijzigde data. Specifieke tabel-rijen kunnen gekleurd worden indien een boeking is geslaagd of juist is afgelegd.

Technieken

Naast Bootstrap zijn er enkele plugins ingezet om de tool gebruiksvriendelijker te maken, namelijk:

Het CMS vergt tot 2.5MB (kalender) aan geheugen per hit en verbruikt ongeveer 700kb over 17 requests, waarmee de site laadt in 732 milliseconden (inclusief DOM). Statistieken die binnen eenWordpress omgevingondenkbaar zijn.