MoneyBird implementatie

logo

ServiceRight is een bemiddelaar in verschillende niches, waarbij particulier en bedrijf eenvoudiger bij elkaar komen. Voor administratie werd gebruik gemaakt van een externe administratieve omgeving dat actief data opvroeg om facturen te kunnen maken. Deze service is gestopt, met als gevolg dat er gezocht moest worden naar een alternatief. Hierbij is MoneyBird als beste uit de bus gekomen, waar nog een koppeling mee gemaakt moest worden om de administratie voort te kunnen blijven zetten.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
ServiceRight
Talen:
php, json, mysql
Oplevering:
Winter 2016

Hierbij is gebruik gemaakt van de API v2 van MoneyBird, om middels een token mutaties te kunnen doen, waaronder klanten en facturen inschieten. Om de implementatie-tijd in te perken is middels composer gebruik gemaakt van Picqer MoneyBird PHP client.

Om uit de buurt te blijven van de maximum requests van 150 per 5 minuten, is er in de programmatuur geoptimaliseerd om onnodige requests uit de weg te gaan. Ook heeft dit aan de eigen kant als voordeel dat laadtijd wordt ingeperkt. Facturatie en klantcontacten worden middels cronjobs gesynchroniseerd van de bron naar de MoneyBird omgeving.