Middelen.info vraagbaak

logo

De organisatie wil met behulp van deze site een online vraagbaak zijn voor jongeren, die er terecht kunnen voor vragen of problemen over drugs, alcohol, gokken en andere gerelateerde zaken. Ze kunnen hier anoniem terecht, er zal dan een email verstuurd worden met het antwoord op hun vraag. In het andere geval wordt de vraag met het bijbehorende antwoord op de site gepubliceerd, andere bezoekers hebben daar weer profijt van. Behalve een ticketsysteem is er meer te vinden zoals, tests, informatie voor werkstukken over de gerelateerde zaken en uitgebreide informatie per gebruiksmiddel.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
Emergis verslavingszorg te Zeeland
Talen:
xhtml, css, php, mysql
Oplevering:
Winter 2005

Gebruikers, voornamelijk jongeren, moeten in staat zijn om vragen achter te laten welke zullen worden beantwoord door hulpverleners. Hiervoor moest dus ook een panel gemaakt worden met een overzicht van beantwoorde en onbeantwoorde vragen. Ook kunnen hulpverleners, categorieën en regio's toegevoegd worden en eenvoudig enkele instellingen beheerd worden vanuit dezelfde panel.

Buiten de flashheader om was het ontwerp ook voor mijn rekening, ik heb hier gekozen voor een semantische opzet welke geheel opgemaakt wordt door CSS, er komen dus geen tabellen aan te pas. Behalve dat de lay-out flexibel is voor enige veranderingen, zal de website ook beter gevonden kunnen worden door deze oplossing.

De implementatie is even eenvoudig geregeld. Het staat als een opzich staande script opgeslagen op de logisch gestructureerde server. De site zal op deze manier makkelijk grote veranderingen kunnen ondergaan zonder dat er veel gewijzigd moet worden aan bestaande bestanden of mappen.

In een later stadium is er een quiz-systeem gemaakt voor deze site. Hiermee moesten meerdere quizes kunnen worden opgezet. Men moet eerst een emailadres invoeren waarna ze hun account kunnen activeren. Na elke vraag krijgt men terugkoppeling met een eventuele uitbreiding op het goede antwoord. Uiteindelijk wordt er de tussenstand van de betreffende quiz voorgeschoteld. Quiz-eelnemers kunnen op de hoogte blijven van de tussenscores door na een vorig bezoek in te loggen op de quiz-pagina met hun emailadres. De tussenscores zijn tevens in een beheer-panel te bezichtigen, van hieruit kunnen de quizes geinactiveerd worden en kan men nieuwsbriefen versturen naar alle deelnemers per quiz die zich hiervoor hebben ingeschreven.

* deze dienst is reeds opgeheven