LightBolt PageSpeed CMS

logo

Het Blue2CMS is nieuw leven ingeblazen, waarbij gekeken is naar AMP, CRP, resource hints, resource/CDN reductie, merge & minimize, Hardware Acceleration. Onder meer technieken aanbevolen door Google en must haves in een optimale SEO strijd.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
Blue2Blond vormgeving: Blue2Blond / bootstrap talen: php, mysql, html, js, css
Oplevering:
Herfst 2017

Omgedoopt tot LightBolt, heeft het CMS de juiste naam die de lading dekt. Een samenvoeging van Light en Bolt, zo snel als licht (100% Google PageSpeed score), licht als een veer, (SEO) sterk maar verstelbaar als een moer en bout. Zeiden we al snel? Dusdanig, dat het 80 keer sneller is dan Wordpress. De Usain Bolt onder de CMS'en.

Aanvullende CMS voordelen

Alhoewel ontworpen met het oog op SEO en aanbevelingen van bijvoorbeeld Google in combinatie met de webrichtlijnen, kent het CMS andere voordelen.

Lichtgewicht CMS

Websites zijn door gebruik van server side caching enorm licht. Het CMS vergt nog geen MB geheugen per pagehit, waarmee het al snel 80 keer lichter is dan Wordpress. Met bovendien server side laadtijden van 0,00045 is het al snel 1.000 keer sneller dan Wordpress.

De gevolgen? Verminderde hosting-kosten en tegelijkertijd juist toename in het aantal gelijktijdige gebruikers. In een pakket van 2GB, kan een gemiddelde Wordpress website 25 gelijktijdige bezoekers verwerken. LightBolt CMS handelt met gemak 2.048 gelijktijdige bezoekers af. Handig in het geval van onverwachte pieken in bezoekers-aantallen.

Toegankelijk CMS

Middels LightBolt CMS produceert Blue 2 Blond toegankelijk­e websites. Aanvullend is het CMS in Bootstrap gebouwd en is er bij realisatie van het CMS aandacht besteed aan de toegankelijk­heid van het product zelf.

Multi-lang en multi-domein

Aan de LightBolt beheer omgeving kunnen meerdere websites gekoppeld worden, om vanuit één omgeving meerdere websites te beheren. Aanvullend kan er per website, meerdere talen gepubliceerd worden.

API en SSO

Het CMS kent een api-omgeving, waarmee informatie uitgewisseld kan worden, als ook nieuwe beheerders toegevoegd kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om het LightBolt CMS te integreren in reeds bestaande software oplossingen, middels Single Sign On (SSO).

Rollen en autorisatie

Het LightBolt CMS kent achter de schermen de mogelijkheid om organisaties aan te maken, om daarmee bepaalde data af te schermen voor gebruikers. In combinatie met een bitwise rollenverdeling kunnen gebruikers de juiste (meerdere) rollen toegekend krijgen, om pagina's als ook functies af te schermen.

Via deze weg kunnen gebruikers de juiste verantwoordelijkheid toegekend krijgen. Een tekstschrijver hoeft enkel teksten te kunnen wijzigen, terwijl een SEO specialist ook resource hints of Google Analytics doeleinden in moet kunnen regelen. Een webdeveloper moet in staat zijn om onderliggende client side code aan te kunnen passen.

Daarnaast wordt het CMS reeds ingezet bij havenbedrijven, waarbij elke afdeling een eigen onderdeel binnen het CMS verkrijgen om tekstuele wijzigingen te kunnen doen, gerelateerd aan hun afdeling(en) waartoe ze behoren.

Security en privacy compliant

LightBolt wordt zowel als applicatie/intranet-only, als ook als CMS voor websites benut. In het eerste geval, wordt het door Booking.com gebruikt voor facilitaire zaken, als ook als cursistentool voor MFA Europe. Ook de Sales Force afdeling van Nuon, is voorzien van een tooling welke middels LightBolt gerealiseerd is. Daarbij is het onderworpen aan de security en privacy requirements van Vattenfall.

Op website niveau is aandacht uitgegaan naar de privacy (en daarmee de AVG wetgeving). Voorbeelden van praktische implementaties zijn geen gebruik van third party widgets voor social media doeleinden, cookie-loos gebruik van video-embedding en eenvoudige anonimisering van bijvoorbeeld Google Analytics.

Recente websites