Een veilige website binnen de Veiligheidstechniek

Een veilige website binnen de Veiligheids­techniek

Veiligheids­techniek ter bescherming van mensen en machines, maar ook ter verbetering van productieprocessen! Euchner staat echter voor meer dan veiligheid. Voor hun nieuwe website, hebben we een contentmigratie gedaan met behoud van SEO en hyperlinks.

Exact drie jaar geleden vond de vorige website migratie plaats. Als onderdeel van EUCHNER GmbH diende de huisstijl ook voor de Benelux website doorgetrokken te worden. Een visuele migratie vond in 2019 wederom plaats, waarbij responsive webdesign vanuit Duitsland de nadruk kreeg. Zie de gelijkenissen tussen de twee websites:

Verschil in laadtijd en user experience

Dat laadtijd invloed heeft op conversie of user experience, wijzen vele onderzoeken uit. Alhoewel de genoemde websites visueel hetzelfde zijn, hebben we middels andere techniek en andere performance-insteek, de website 3,5 keer sneller kunnen maken. Zie onderstaande screenshot, waarin de PageSpeed Insights score van euchner.de op zichzelf een nette score betreft (92%), maar desondanks voor waargenomen laadtijd (perceived performance) 3,5 keer langzamer is dan onze uitkomst.

Voor (euchner.de) en na (euchner.nl) situatie in laadtijden

Privacy wetgeving

Naast security vindt Euchner ook privacy belangrijk. Alhoewel de website is voorzien van Google Analytics, is de website privacy compliant. Dit wil zeggen dat het aan de AVG wetgeving en gebruik van cookies conform de Telecommunicatiewet en binnenkort ePrivacy verordening voldoet.

Hiervoor is een cookie-disclaimer geïntroduceerd, die een popup opent om zelf aan te kunnen geven of je er akkoord mee wenst te gaan. Pas bij toestemming, mag er bij wet aanvullende gegevens worden verzameld.

Duurzaamheid en ISO 14001

Duurzaamheid staat bij Euchner hoog in het vaandel, toont ook hun ISO 14001 certificering aan. Een juiste match dus, waar ook wij als webbureau betrokkenheid voelen bij de CO2 uitstoot. Onze aandacht voor het klimaat, hebben we in de website doorgetrokken. De website heeft erg schone resultaten wanneer het aankomt op de CO2 uitstoot ervan.

Inclusiviteit via toegankelijk­heid

Onze maatschappelijk betrokken rol hebben we ook doorgezet naar toegankelijk­heid en inclusiviteit. We hebben de website gebouwd met oog voor toegankelijk­heid, zodat ook bezoekers die wegens visuele beperkingen of bijvoorbeeld spierziekten aangewezen zijn op een alternatieve manier van internet-surfen, de website optimaal kunnen benutten.

Hetzelfde geldt voor gebruikers met een minder snelle internetverbinding, of de bewuste keuze om via de saveData ofwel Light-modus te surfen. Wanneer daarvan sprake is, zal de website niet alle bronnen per definitie downloaden, waarbij de website desondanks optimaal functioneel blijft:

  • Custom fonts ofwel speciale lettertypes worden niet ingeladen;
  • Afbeeldingen worden niet standaard gedownload;
  • Video's worden niet standaard ingeladen.

Voorkeuren: Animaties en contrast

Bovenop bovenstaande voorkeur, hebben we met andere voorkeuren rekening gehouden. Hiermee wordt vooral de wens van mensen met vormen van epilepsie beantwoord, die deze instelling binnen besturingssystemen of browsers kunnen benutten.

The prefers-reduced-motion CSS media feature is used to detect if the user has requested that the system minimize the amount of animation or motion it uses.

developers.mozilla.org

Een andere instelling, is keuze voor contrast. In het geval van kleurenblindheid, kunnen sommige (grijze) teksten op lichte achtergronden moeilijk leesbaar zijn. In dat geval kan gekozen worden voor een hoog contrast, zodat kleur van de teksten zwart worden en een hoog contrast tussen voor en achtergrond behaald wordt.

Al deze instellingen worden door de website automatisch geïnterpreteerd waar mogelijk en zijn bovendien binnen de website zelf nog eens te overschrijven door de bezoeker van de website.

Website:
euchner.nl
Oplevering:
Zomer 2019
Opdrachtgever:
Oil4 Communication te Rotterdam
Kenmerken:
meertalig
Teamleden: