BrutalMonkeyz.com

De techniek achter deze officiële site van een nederlandse hiphop groep waar de nieuws, foto's en downloads te vinden zijn, moest verbeterd worden. Uiteindelijk is er tevens een CMS op maat gemaakt voor de website.

Het oud ontwerp moest xhtml- en css-valid en javascript-vrij gemaakt worden. Daarnaast is een javascript-menu met preload-javascript vervangen door een 100% css-toepassing.

Het ontwerp en ook indeling stond al vast, enkele zaken werden gewijzigd, zoals afbeeldingen, welke werden gesneden en kleiner werden gemaakt in verband met de laadtijd. Elk afzonderlijke pagina is te beheren vanaf een admin, waar gebruikers toegevoegd kunnen worden en rechten en rangen kunnen worden verdeeld. Vanuit de Content Management System kunnen nieuws, links, een discography, foto's en tourdata beheerd worden en kunnen teksten van de homepagina en de biografie op elk gewenst moment gewijzigd worden.

Voor deze site was reeds een nieuwe lay-out gemaakt, waarin het websitesysteem gestoken moest worden. De eerste lay-out is nog via deze koppeling te bezichtigen.

* de organisatie en ook de website is inmiddels opgeheven

Website:
brutalmonkeyz.com
Oplevering:
Zomer 2005
Teamleden: