Zoeken op Blue 2 Blond

KIS kastensysteem

logo

KIS kasten systeem wordt in Nederland verkocht door Van Spijk Agenturen. Alhoewel de voornaamste content uit flash zou bestaan, diende de ruggengraat van de ontwerpen in juiste html worden omgezet.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
2B in Business te Heteren
Talen:
xhtml, css, javascript
Oplevering:
Zomer 2008

Voor deze website werd een zes-tal ontwerpen aangeleverd door 2B in Business uit Elst, waarin de werking van de website werd weergegeven. De ontwerpen, welke een indexpagina en vervolgpagina's bevatte, diende omgezet te worden in html-documenten, waarbij opmaak en content gescheiden moest zijn.

Door te experimenteren met verschillende oplossingen is het, ondanks de vele overlappende elementen en doorlopende achtergronden, gelukt het met een geringe markup op te zetten zonder hacks toe te passen. Het geheel is op zo een manier gesliced dat aanpassingen in het ontwerp of het toevoegen van nieuwe merken niet arbeidsintensief hoeft te zijn.

Door de tekortkomingen van Internet Explorer 6 als het op webstandaarden aankomt, was ik genoodzaakt voor de contentdeel een tabel te gebruiken om alle onderliggende delen op zijn plaats te houden. In IE7 en onder andere ook FireFox werd de eerste en tevens tabelloze versie wel naar wens getoond.