Navigatie

Zoekmachine Woordenboek Webapplicaties

Jeroen.com te Eindhoven is dè zoekmachinespecialist van Nederland. Voor Jeroen.com is naast de al aanwezige eigen website en Google weblog een woordenboek-systeem gerealiseerd. Deze woordenboek-systeem (zoals wikipedia) is gerelateerd aan alles wat direct dan wel indirect met zoekmachines te maken heeft. Van Ilse tot Marc Duijndam en van on-site optimalisatie tot http.
Opdrachtgever:
Jeroen.com te Eindhoven
Talen:
xhtml, css, javascript, php, mysql
Oplevering:
Herfst 2007
Website / url:
Zoekmachine Woordenboek
Zoekmachine Woordenboek
Achter dit woordenboek hangt een geheel op maat gemaakte CMS. Woorden moesten in thema's geplaatst kunnen worden maar moesten daarnaast ook ondergebracht kunnen worden onder meerdere categorieën. Ook is er de mogelijkheid om gerelateerde woorden, externe links en interne links in de beschrijving zelf toe te kunnen voegen.

Gezien de grootte van de database en het aantal interne en externe links, moesten er enkele functionaliteiten ontwikkeld worden om bepaalde processen te automatiseren. Er is een automatische backup-systeem in, backups van de database kunnen worden gemaakt, deze worden opgeslagen op de server en kunnen direct worden gedownloaded. Ook kunnen ze weer eenvoudig worden toegepast, bijvoorbeeld in het geval van een databasecrash.
Daarnaast zit er een functie in die de http-status van alle externe links controleert en de interne links controleert. In het laatste geval kan achterhaald worden welke woorden nog open staan om toe te voegen.

Om rekening te houden met serverload is er gebruik gemaakt van server side caching. Van ruim 30 pagina's zijn cache-bestanden aanwezig, die enkel gewijzigd wordt wanneer er records gewijzigd worden via het CMS die direct met een cache-bestand te maken hebben. Om deze reden is er ook een functie gemaakt om de alle cache bestanden te synchroniseren, bijvoorbeeld wanneer er een oudere backup toegepast wordt.

De volledige realisatie van het woordenboek is op locatie te Eindhoven uitgevoerd.