Zoeken op Blue 2 Blond

Fondo Desaroyo Aruba

logo

Fondo Desaroyo Aruba is een stichting die overheidsprojecten van Aruba financiert. Het beslist over de toewijzing van projectmiddelen en is verantwoordelijk voor de controle op de uitvoering en de administratieve afhandeling van projecten.

Lees verder Bezoek website
Opdrachtgever:
Finespun te Leerdam
Talen:
xhtml, css, javascript
Oplevering:
Zomer 2007

Naast de mogelijkheid voor een uitklapbare navigatie moest de tekstvlak uitrekbaar zijn, wat niet eenvoudig te realiseren was door het verloop van de achtergrond. De afbeelding boven de tekstvlak moest eenvoudig gewijzigd kunnen worden.

Voor dit ontwerp ben ik semantisch te werk gegaan, wat ditmaal een uitdaging was. Door de verschillende afmetingen en relatief grote afbeeldingen die gebruikt moesten worden, moest ik gebruik maken van meerdere block-elementen die deels over elkaar heen geplaatst moesten worden om de achtergronden van de website, navigatie, content en header mogelijk te maken.
Uiteindelijk ben ik er in geslaagd de semantiek niet uit het oog te verliezen. De navigatie bestaat uit pure tekst, net als de copyright-regel in de footer. Met behulp van CSS worden deze echter vervangen door afbeeldingen. Doelgroepen die met alternatieve browsers surfen -die geen CSS kunnen lezen, zoals screenreaders- worden hierdoor niet benadeeld.