Navigatie

Notariskantoor Yarzagaray Bödeker & Eman Slicing / basing

Yarzagaray Bödeker & Eman is een notariskantoor gelegen in Oranjestad, Aruba. Finespun heeft me gevraagd een ontwerp (psd) voor de website van de notariskantoor om te zetten in html (met uiteraard de nodige css voor de opmaak).
Opdrachtgever:
Finespun te Leerdam
Talen:
xhtml, css, javascript
Oplevering:
Lente 2007
Website / url:
Notariskantoor Yarzagaray Bödeker & Eman
Notariskantoor Yarzagaray Bödeker & Eman
Het enige doel was het ontwerp om te zetten in html conform de psd. Het menu en de transparante png-afbeelding zorgde (enkel in de webbrowser Internet Explorer) voor een struikelblok.

Er waren geen eisen qua html-versie of opzet van het html-document, maar ook in deze situatie heb ik gekozen voor semantische html. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van xhtml 1.0 strict.
Het menu gaf dus onder anderen wat problemen. Het ontwerp schetste hiervan een situatie die niet in html en css te verwezenlijken was. Om deze reden is er uiteindelijk voor gekozen hier een eigen invulling aan te geven.
De transparante aspecten in het ontwerp heb ik uiteindelijk wel kunnen verwezenlijken met behulp van een zogenaamde IE-hack en wat extra markup om te zorgen dat het effect in de meest respectabele browsers gelijk waren.