Navigatie

Studio Samsa Maatwerk CMS

Animo Reclame is een reclamebureau / grafisch ontwerpbureau gevestigd in Tilburg, gespecialiseerd in grafische vormgeving, illustratie, webdesign en belettering. Voor dit bedrijf moest een portfoliowebsite gerealiseerd worden waarin grafische creaties onderverdeeld kan worden in categorieën, waar subpagina's toegevoegd kunnen worden en waar een contactformulier aanwezig is en welke tevens optimaal was voor zoekmachines.
Opdrachtgever / vormgeving:
Animo Reclame te Tilburg
Talen:
xhtml, css, php, mysql
Oplevering:
Lente 2007
Website / url:
Studio Samsa
Studio Samsa

Het ontwerp werd aangeleverd door Animo Reclame, toen nog "Studio Samsa" genaamd. Hieromheen moest het systeem gebouwd worden. Ik heb uiteindelijk met een versimpelde parsesysteem gewerkt om de laadtijd niet negatief te hoeven beinvloeden.
Door semantisch te werk te gaan en me bij de html-output te houden aan enkele prioriteiten, richtlijnen en webstandaarden heb ik getracht de toegankelijkheid, vindbaarheid, flexibiliteit en laadtijd te bevorderen. Met behulp van het herschrijven van de url's, om zogenaamde nette url's te kunnen creëren, is de website zoekmachine vriendelijk gemaakt.