Zoeken op Blue 2 Blond
logo

Where 2 go

In eerste instantie zou de lay-out gebruikt worden voor een uitgaanscommunity, genaamd Where 2 go. Uiteindelijk is het concept omgegooid en wordt het ontwerp gebruikt voor http://www.xboxfan.nl/, een website voor xbox-fans waar reviews en previews te vinden zijn en waar men terecht kan op een forum.

Lees verder Bezoek website
Talen:
xhtml, css
Oplevering:
Zomer 2006
Het design moest xHTML en CSS valid gesliced worden, dus volgens de webstandaarden. Hierdoor zal de site ook tot zijn recht komen in alternatieve browsers, zoals screenreaders.

Er is naar gestreefd zo weinig mogelijk afbeeldingen te gebruiken en de html zo semantisch mogelijk op te zetten. Dit heeft als gevolg dat de site hoger uitkomt in de zoekresultaten wanneer er duidelijke titels voor nieuwsberichten worden gekozen, de laadtijd van de site gering is en de website toegankelijk is voor elk doelgroep.
Bovendien kunnen er eenvoudig aanpassingen worden verricht aan de weergave of positionering van de contentdelen, doordat dit vanuit een centraal bestand geregeld wordt. Kleuren van koppelingen, achtergrondkleuren, kleuren van randen of gewoon de letterkleur of zelfs lettertype kunnen per deel of voor de gehele website eenvoudig worden aangepast.