Navigatie

DrentheCard Webapplicaties

Een aantal attracties en musea in en om Drenthe hebben zich, samen met fietsverhuurbedrijven en het openbaar vervoer, verenigd in de DrentheCard. Deze kaart kan u als bezoeker van Drenthe verrassend veel voordeel bieden bij bezoek aan de deelnemende attracties. Maar de DrentheCard biedt meer...
Klant:
Stichting DrentheCard
Opdrachtgever:
Kennis Campus Emmen
Talen:
(x)html, css, javascript, php, mysql
Oplevering:
Lente 2006
Website / url:
DrentheCard
DrentheCard

In samenwerking met KennisCentrum Drenthe te Emmen en het Planetron Cinedome te Dwingeloo moest het achterliggende systeem gerealiseerd worden. De realisatie bestond uit meerdere mijlpalen. Behalve een website moest er ook een back-end komen van waaruit verschillende attracties, recreatieparken en VVV-kantoren de DrentheCard kunnen verkopen.

Het ontwerp voor de website werd aangeleverd door het KennisCentrum, waarna het gesneden en gepositioneerd moest worden met behulp van de opmaaktaal CSS. Deelnemers, fietsverhuurders en VVV-kantoren worden uitgelezen uit de database.

Het achterliggend intranet moest het registreren van klanten en registreren van bezoeken op zich nemen. Zo moet met behulp van een enkele scan van de barcode van een kaart een bezoek succesvol geregistreerd worden, nadat allerlei controles achter de schermen zijn uitgevoerd.

Met een kaart kan een attractie maar één enkele keer aangedaan worden, maar Drenthe heeft genoeg te bieden om ruim voordeel uit deze kaart te kunnen halen. Meer informatie, inclusief een digitaal informatieboekje is te vinden op DrentheCard.nl