Zoeken op Blue 2 Blond

EuroSoccer

logo

Het grafisch ontwerp voor een nieuw op te zetten voetbal-website werd eerder gesneden en in tabellen gezet. Dit bleek niet de bedoeling te zijn waarna mij werd gevraagd om het lay-out te snijden en in semantisch html te zetten en op te maken met behulp van css.

Lees verder Bezoek website
Talen:
html, css
Oplevering:
Winter 2005
In eerste instantie was de lay-out omgezet in losse afbeeldingen welke met behulp van tabellen op hun plaats werden gezet. Omdat dit niet de opzet bleek te zijn, moest het opnieuw gesneden worden en met behulp van css worden gepositioneerd. Dit laatste werd door mij gerealiseerd.

Waar de lay-out in eerste instantie in meer dan 15 afbeeldingen was gesneden, bleek het nu te kunnen met slechts 12 losse afbeeldingen. De gebruikte javascript voor het mouse-over effect van het menu werd vervangen door een meer praktische css-toepassing. De html-source werd verder semantisch opgemaakt. Aan een kaderblok wordt een paragraaf gewijd, aan de lijst-vormige inhoud een ongeordende lijst. Met behulp van css valt dit op zijn beurt eenvoudig en vanuit een centraal bestand op te maken. Gevolg is dat de lay-out flexibel staat tegenover eventuele toekomstige functionele, dan wel grafische aanpassingen of uitbreidingen.