Navigatie

Ox Investment tool Webapplicaties

Ox Investments is een particuliere, momentum gedreven hedgefonds. Hun strategie is gebaseerd op de waardering en het concurrentievoordeel dat een bepaald bedrijf heeft in verschillende sectoren en regio's waar Ox Investments op mikt. Om te voorzien in administratie omtrent aankopen en verkopen als ook planning, is een tool gerealiseerd waarop medewerkers gelijktijdig aanpassingen kunnen doen.

Opdrachtgever:
Oil4 Communication te Rotterdam
Talen:
xhtml, css, js, php, mysql
Oplevering:
Lente 2017
Website / url:
Ox Investment tool
Ox Investment tool

De tool is gebouwd in het vernieuwde CMS met vernieuwde rollenverdeling, om op gewenste wijze mogelijkheden per medewerker te activeren. Zo is er een agenda/kalender aanwezig waarin activiteiten geplaatst kunnen worden en waar automatisch feestdagen getoond worden, die elk jaar op de juiste data wordt gezet. Iconen als ook kleuren kunnen worden meegegeven aan een activiteit, welke op de desktop overzichtelijk terug komen.

De spil in de tool, zijn de sheets waarin door meerdere mensen op hetzelfde moment aanpassingen in gedaan kunnen worden. De optie om aanpassingen direct op te slaan, kan per gebruiker geactiveerd worden. Bij een wijziging, krijgt een andere gebruiker welke in dezelfde sheet werkt, middels een kleur-highlighting signaal van gewijzigde data. Specifieke tabel-rijen kunnen gekleurd worden indien een boeking is geslaagd of juist is afgelegd.

Technieken

Naast Bootstrap zijn er enkele plugins ingezet om de tool gebruiksvriendelijker te maken, namelijk:

Het CMS vergt tot 2.5MB (kalender) aan geheugen per hit en verbruikt ongeveer 700kb over 17 requests, waarmee de site laadt in 732 milliseconden (inclusief DOM). Statistieken die binnen eenWordpress omgevingondenkbaar zijn.