Navigatie

Reflectief.nl Statische websites

Deze website voor Reflectief uit Zuidlaren moest ontdaan worden van zijn frames en met behulp van semantische html opgezet worden. Het doel was uiteindelijk een meer toegankelijke en betere website realiseren, welke in combinatie met de juiste metatags een betere indexering in zoekmachines als gevolg zou moeten hebben.
Klant:
Reflectief
Opdrachtgever:
Kennis Campus Emmen
Talen:
(x)html, css
Oplevering:
Winter 2005
Website / url:
Reflectief.nl
Reflectief.nl
De oude versie bestond uit frames waardoor de gehele site moeilijk vindbaar was. Ook waren ondergewaardeerde methoden gebruikt voor het neerzetten van elementen, waarbij de nodige opmaak ontbrak. Verder was de site alleen goed te bekijken in de webbrowser Internet Explorer in een schermresolutie kleiner dan 1024x768 pixels. Screenshot van de oude situatie.

Een voor de hand liggende oplossing was een semantische opzet en de frames vervangen door divs, welke op hun beurt eenvoudig opgemaakt kunnen worden met behulp van css. Het resultaat is er dan ook naar, in de bron zelf is geen opmaak te vinden, het menu is opgezet met behulp van een daarvoor bestemde lijst, voor elk paginadeel is een division gereserveerd, headers zijn aangegeven met de h1-element, waar veel zoekmachines dol op zijn en de javascript-oplossing welke het menu actief maakten is vervangen door een css-toepassing. De opmaak is dus ook veranderd, ander lettertype, boven elke pagina een header met daarvoor een kleine logo, de links hebben een kleur gekregen en het formulier op de site is overzichtelijker. Het verkleinen maar vooral het vergroten van het scherm heeft geen negatieve gevolgen voor de indeling zoals in de oude situatie wel het geval was.

* tot mijn spijt heeft Reflectief een ander ontwerp laten maken, waarvoor ze aan hebben geklopt bij een andere onderneming. Hiermee is de toegankelijkheid en ook de technische zoekmachine optimalisatie helaas totaal teniet gedaan.