Navigatie

Breedijk & Biesenbeek responsive Maatwerk CMS

Breedijk & Biesenbeek financiele dienstverlening, in 2011 door Independer.nl gekozen tot beste hypotheek kantoor regio Amsterdam-Amstelland, geeft u advies op maat omtrent verzekeringen, hypotheken en financiële planning. Op de website is een veelvoud aan informatie te vinden omtrent bovenstaande onderwerpen en treft u tevens rekenmodellen aan voor verschillende situaties of vraagstukken.
Opdrachtgever:
Breedijk & Biesenbeek
Talen:
xhtml, css, js, php, mysql
Oplevering:
Zomer 2016
Website / url:
Breedijk & Biesenbeek responsive
Breedijk & Biesenbeek responsive

Het is alweer geleden dat de oorspronkelijke en tevens semantische zoekmachine vriendelijke website opgeleverd was (december 2012). Om zowel het groeiend aantal bezoekers dat tablets en smartphones gebruiken om informatie te vergaren, als ook zoekmachines als Google tegemoet te komen, werd de wens uitgesproken om de website responsive te maken. Kanttekening hierbij was dat de html nog steeds semantisch (beknopt en krachtig, in tegenstelling tot Wordpress html code) diende te zijn.

Statistieken vs Wordpress

Ter vergelijking: vergeleken met een gemiddelde Wordpress website is deze website voor het geheugen op de server, 40 keer minder belastend (en kan dus 40 keer meer bezoekers tegelijkertijd aan). Daarnaast ligt de text-to-code (TTC) ratio hoger dan bij een gemiddelde informatieve Wordpress website. Gemiddeld genomen zal de Text-to-Code ratio bij een Wordpress website onder de 10% belanden. In het geval van het Blue2 CMS, is een TTC ratio van 25% goed haalbaar. Van de drie laatst door mij opgeleverde websites, schommelt de TTC ratio tussen de 28% en 33%.

Meer statistieken: de page size schommelt van de laatste drie sites tussen de 10kb en 19kb. In het geval van Wordpress zal dit al snel uitkomen op een aantal kilobytes van 40+. Dit is puur de html code en is dus exclusief de vele requests als gevolg van geïnstalleerde Wordpress plugins. Aantal requests ligt namelijk voor mijn Blue2 CMS tussen de 11 en 15, versus 22 (indien geoptimaliseerd en bronnen zijn geconcateneerd) tot makkelijk 40 tot 70 requests voor slechts een informatieve Wordpress website.

Dit is dan ook de reden dat ik geen maatwerk in Wordpress doe. Wel houd ik me bezig met Wordpress onderhoud, om onder meer requests in te merken t.b.v. Google / SEO